17. kolo
04.02.2021 22:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Braga už s novými posilami Šporarem a Borjou přetlačila Portimonense

S poměrně velkými potížemi, přesto nakonec Braga urvala tři body nad Portimonense a aspoň dočasně se posunula na třetí příčku tabulky před Benficu, která v pátek narazí na Guimaraes. Svěřenci trenéra Carlose Carvalhala hlavně v prvním poločase nepředvedli ideální výkon, po přestávce se ovšem zlepšili, až nakonec o jejich výhře rozhodl z penalty Ricardo Horta.

Výběr kouče Paula Sérgia byl pasován v tomto souboji do role outsidera, a byť klub z Algarve padl v minulosti s Os Arcebispos už třikrát v řadě, nesehrál vyloženě špatnou partii. Dokonce se ve 23. minutě ujal hodně nečekaného vedení, to když se důrazný Beto na levé straně zbavil bránícího Rolanda, předložil přihrávku na zadní tyč, odkud lehce zacílil Aylton Boa Morte.

Braga se pokoušela s průběžným negativním skóre něco udělat, do přestávky se snažil srovnat ve 33. minutě Ricardo Horta, avšak svůj pokus nenasměroval do potřebných míst, v závěru poločasu se ve slušné příležitosti objevil též jeho spoluhráč Lucas Piazón, ani on každopádně neseřídil svoje mířidla správně. Na góly si tak domácí museli počkat do druhého dějství.

V 62. minutě už hostující gólman Ricardo Ferreira přece poprvé kapituloval. André Horta přistrčil míč na Lucase Piazóna, který poslal svou dělovku nekompromisně ke vzdálenější tyčce. A v 73. minutě Portimonense inkasovalo podruhé, jelikož Ricarda Hortu fauloval ve vlastním vápně Lucas Possignolo, a sám faulovaný pak nařízený pokutový kop proměnil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele