15. kolo
26.01.2021 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Paulinho a Nicolás Gaitán (© AFP)

Braga doma v derby udolala Gil Vicente a vrátila se na čtvrtou pozici

Fotbalisté Bragy si spravili chuť po neúspěšné finálové obhajobě Ligového poháru a porazili svého rivala z Barcelos Gil Vicente 1:0. Tříbodový zisk vrátil svěřence Carlose Carvalhala na čtvrtou pozici v lize, Gil Vicente nadále zůstává na barážovém šestnáctém místě.

Utkání vzhledem k unavenosti domácích hráčů z náročného zápasového programu a neformy hostujícího celku nenabídlo příliš líbivou podívanou. Neatraktivnost duelu naznačila již první střela celého zápasu, kterou poslal až na druhou stranu slavné skály Monte Castra záložník Joao Novais.

Dalším z mála zapamatování hodných momentů byla situace z 32. minuty, kdy v pokutovém území hostující stoper Nogueira skluzem zfauloval Galena a sudí Oliveira nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil zkušený střelec Paulinho, ale svého bývalého zaměstnavatele nedokázal potrestat a orazítkoval tyč.

Braga měla v úvodu druhého poločasu více ze hry, ale hosté i pod tlakem dokázali dostatečně vykrývat prostory, a tak většinu střeleckých pokusů dokázali srazit mimo tři tyče.

Až v 73. minutě Arsenalistas částečně zlepšili defenzivní patos a zaznamenali první a také poslední střelu na bránu celého utkání. Paulinho poslal svou přihrávku na nabíhajícího Medeirose v ideální moment mezi stoperskou dvojici a šestadvacetiletý útočník překonal brankáře Denise, jehož zákrok již cestě míče do sítě nezabránil.

Unavení domácí pohodlně hlídali jednobrankový náskok a hráči Gil Vicente svými marnými snahami jen potvrzovali špatnou formu. Tiago Sá, který dostal příležitost místo tradiční jedničky Matheuse, nakonec nemusel ani jednou zasahovat a po vítězství 1:0 si připsal nejspíš jednu z nejjednodušších nul kariéry.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele