29. kolo
26.04.2021 22:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Porto nevyhrálo na půdě Moreirense, vedoucí Sporting se mu tak vzdálil na rozdíl šesti bodů

Jasně se ukázalo, že Moreirense na portugalské giganty zahrát jednoduše umí. Už v únoru dokázalo remizovat s Benficou, zkraje dubna taktéž proti Sportingu a zcela shodný výsledek se mu podařilo uhrát také proti Portu. To tak po tomto kole zase navýšilo svou ztrátu na první příčku, jeho deficit na ni činí nepříjemných šest bodů a šance na triumf se mu znovu snížily.

Urostlý Marega se pokoušel hosty dostat do vedení v 8. minutě, na bližší tyčce hlavičkoval ze slušné pozice, avšak bránící Ba vyrazil soupeřovo zakončení do zámezí. Domácí každopádně obecně nepouštěli Porto do nějakých větších příležitostí, ba naopak mohli oni ve 34. minutě měnit nerozhodný stav, nicméně Yanova střela se odrazila od stopera Mbemby mimo bránu.

Ve 37. minutě se již Moreirense přece jenom ujalo průběžného vedení. Rozehrálo rohový kop nakrátko, centr Davida Simaa doplachtil do šestnáctky na volného Ferraresiho, který dělovkou z voleje propálil gólmana Marchesína. Dragoes mohli reagovat hned zkraje druhého poločasu, Taremi však v tutovce selhal a z blízkosti nepřekonal bravurního brankáře Mateuse Pasinata.

V 51. minutě se naopak snažil náskok celku z Minha navýšit Rafael Martins, cílil ovšem příliš pozdě, a tak pouze trefil vyběhnuvšího Marchesína. V 57. minutě zahodilo velkou možnost Porto, Maregu vychytal reflexivně Mateus Pasinato a z dorážky pak orazítkoval tyčku. Pořád se přitom ani Moreirense nemínilo vzdát své naděje na to definitivně rozhodnout o vítězství.

A vážně velkou možnost na to skórovat měl v 76. minutě André Luis, který byl na hřišti po svém střídání sotva pár desítek vteřin. Už balón pomalu a jistě mířil za brankovou čáru, než ho stačil zastavit vracející se Uribe. A tak nakonec došlo k vyrovnání v 86. minutě, to když penaltu, nařízenou za faul Rosiče na Toniho Martíneze v šestnáctce, proměnil zdárně Taremi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele