13. kolo
08.01.2021 22:00 CET
1 : 4
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Mistrovské Porto nedalo žádnou šanci Famalicãu a přehrálo ho hladce o tři branky

Porto pokračovalo ve skvělých výkonech z poslední doby také na půdě podceňovaného Famalicãa a nakonec ho porazilo po vysokém výsledku 4:1. Celkově zvítězilo v portugalské nejvyšší soutěži posedmé za sebou a v tabulce se stále nachází na druhém místě s jednatřiceti body, za vedoucím Sportingem momentálně zaostává o body čtyři. Naopak trápící se Famalicão kleslo na samé dno s jedenácti body o skóre za Portimonense i Boavistu.

Hosté zahájili tento páteční duel podle očekávání a první slibnější možnost si vypracovali krátce po deseti odehraných minutách, kdy se postavil ke standardní situaci Sérgio Oliveira. Ten napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a levou konstrukci vskutku minul jen o několik decimetrů. Neuběhly ani další dvě minuty a jasný favorit přeci jen vsítil vedoucí branku zásluhou kanonýra Mehdiho Taremiho.

K osmadvacetiletému íránskému reprezentantovi propadla přihrávka z pravého křídla od Corony a pak ze středu pokutového území chladnokrevně propálil naprosto bezmocného brankáře Vanáu. Domácí dokázali odpovědět o osm minut později. Diogo Leite totiž naprosto evidentně podrazil Brazilce Andersona Silvu a k nařízenému pokutovému kopu se postavil jeho krajan Jhonata Robert, jenž bez potíží zavěsil do pravé šibenice.

Hosté si vzali zpět ztracený náskok krátce po odehrané půlhodině, jelikož si Vaná počínal příliš horlivě ve vlastní šestnáctce a rozhodčí Rui Costa ukázal podruhé v zápase na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl Oliveira, neboť s přehledem zamířil do pravého horního růžku a domácí strážce se i přes vystižení směru natahoval marně. Krátce na to se snažil akrobaticky zakončit Corona, ale našel jen rukavice připraveného Vanáy.

Porto ve druhém poločase zvyšovalo svůj tlak a zužitkovalo ho v 58. minutě. Podruhé v tomto střetnutí skóroval Taremi, když po odvráceném rohovém kopu a technické střele Otávia hlavičkoval ve výskoku a i s trochou štěstí nasměroval balón k levé tyči - 1:3. Od tohoto okamžiku tempo hry přeci jen lehce opadlo a FC si s přehledem hlídalo dvoubrankový náskok.

Asi dvacet minut před koncem chtěl snížit Gil Dias, ovšem jeho přízemní pokus z dvaadvaceti metrů proletěl těsně vedle vzdálenější konstrukce. V 85. minutě předvedl parádní zákrok gólman Marchesín, přímý volný kop Lukoviće směřující pod břevno totiž odvrátil na rohový kop. Porto uzavřelo gólový účet za další čtyři minuty, rychlý brejk dva na dva ukázkově zakončil nově příchozí João Mário nekompromisní ranou z osmi metrů pod horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele