30. kolo
30.04.2021 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Pizzi (© AFP)

Benfica vyhrála v Tondele a na třetím místě má už osmibodový náskok

Fotbalisté Benficy zvládli další utkání ligového kolotoče a vyhráli na půdě Tondely 0:2. Svěřencům Jorgeho Jesuse se vydařil hlavně úvod střetnutí a finálního výsledku dosáhli už v první dvacetiminutovce, kdy se postupně prosadili Pizzi a Éverton.

Benfica až na překvapivé domácí zaváhání s Gil Vicente předvádí v posledních týdnech skvělé výkony a opět pravidelně poráží jednoho soupeře za druhým. Za tříbodovým ziskem si šla od úvodní minuty také v Tondele. Už v 9. minutě poslal Grimaldo přízemní centr na hranici malého vápna Seferovičovi, ale lídr tabulky střelců ve velké šanci minul. O dvě minuty později nebezpečně hlavičkoval Silva, ale brankář Trigueira zabránil gólu skvělým zákrokem.

Hosté ale byli v ráži a úvodního gólu se brzy dočkali. Ve 12. minutě Éverton předvedl krásný průnik po levé straně a přihrávkou po zemi přes celé pokutové území našel na zadní tyči volného Pizziho, který zakončil přesně do odkryté brány.

O sedm minut později mohli "Orli" létat ještě výš v oblacích. Nejstěžejnější aktéři úvodní trefy si prohodili role a Éverton si po Pizziho přihrávce zatáhl míč do středu hřiště, odkud přesnou střelou zpoza pokutového území zdvojnásobil vedení svého týmu.

Benfica hrála po povedeném úvodu s klidem, přehledem a bez větších obtíží kontrolovala pohodlný náskok. Po změně stran ale domácí několikrát zahrozili a pokusili se utkání zdramatizovat. V 58. minutě se objevil v obrovské šanci po Agrově přihrávce González, ale sám před brankářem nedokázal trefit bránu. Hned vzápětí mohl španělský útočník své zaváhání napravit, ale jeho zakončení po úprku obráncům vyrazil skvělým zákrokem Leite.

Hosté byli v druhém poločase opatrnější a nevypracovali si už tolik příležitostí. Největší šanci druhé půle měl Seferovič, který byl po Pizziho přihrávce opět sám před Trigueirou, ale ten byl rychle venku z brány a nedovolil švýcarskému útočníkovi přidat třetí gól. Benfica i tak přidala do svých záznamů další vítězství a na třetím místě má už osmibodový náskok na dlouho dotírající Bragu. Na druhé Porto ztrácí pouze čtyři body a stále má slušnou šanci na přímý postup do základních skupin nadcházejícího ročníku Ligy mistrů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele