3. kolo
03.10.2020 22:00 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

Braga konečně prolomila mizérii a snadno vyhrála v Tondele

Braga se v dosavadním průběhu portugalské nejvyšší soutěže trápila, ovšem nyní přeci jen zabrala a díky fantasticky zvládnutému prvnímu poločasu zvítězila přesvědčivě po výsledku 4:0, všechny čtyři góly vsítila právě v úvodním dějství. Po dvou předchozích porážkách poprvé uspěla a se třemi body se posunula na dvanáctou příčku, před reprezentační přestávkou a skupinovou fází Evropské ligy navíc nabrala potřebné sebevědomí.

Domácí výběr naopak na první vítězství stále čeká, s jediným bodem na kontě je až sedmnáctý a plánovaná přestávka mu tak jistě přijde vhod. Zahajovací dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nepřinesla, za zmínku stojí pouze dalekonosná rána Medeirose, kterou ukryl senegalský brankář Niasse ve svém náručí. Favorit sobotního střetnutí se dostal do vedení ve 22. minutě po rohovém kopu z pravé strany.

Paulinho ho totiž dokázal prodloužit k zadní tyči na zcela zapomenutého Bruna Vianu, jenž z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Neuběhly ani další čtyři minuty a Braga svůj náskok zvýšila. Přihrávku z levé strany nedokázal odkopnout do bezpečí Johan Tavares, vzápětí se do odraženého míče z dvaceti metrů opřel Wenderson Galeno a s naprostou přesností ho uklidil do protějšího spodního rohu mimo dosah Niasseho.

Hosté definitivně stvrdili svůj úspěch ve 29. minutě, když z vlastní poloviny podnikli rychlý protiútok. Po centru z levého křídla pak propadl balón přes Filipeho Ferreiru ke Galenovi, který ho zpětně předložil Ricardu Hortovi a jeho razantní přízemní projektil ze sedmi metrů zapadl do sítě kolem bezmocného Niasseho - 0:3. Ani to ale nebylo v podání Bragy všechno, závěrečnou trefu vsítil zhruba dvě minuty před přestávkou nejaktivnější muž na hřišti Galeno.

Ránu Paulinha odvrátil na rohový kop připravený Niasse, po jeho zahrání v podání Medeirose se ocitl u vzdálenější konstrukce právě třiadvacetiletý brazilský útočník a razantní hlavičkou zavěsil k bližší tyči. Tondela se po pauze snažila s výsledkem něco udělat a za svou snahu by si alespoň čestný zásah rozhodně zasloužila, jenomže na pozorného gólmana Matheuse až do závěrečného hvizdu vyzrát nedokázala.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele