11. kolo
28.12.2020 22:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Braga bez potíží přehrála Boavistu a je stále čtvrtá

Braga ve svém posledním utkání tohoto roku předvedla vynikající výkon a hlavně díky famózní úvodní půlhodině zvítězila snadno v poměru 4:1. V posledních devíti ligových duelech zvítězila již poosmé a se čtyřiadvaceti body se nachází na čtvrté pozici jen pět bodů za vedoucím Sportingem CP. Naopak domácím patří až šestnáctá barážová příčka s pouhými devíti body na kontě.

Svěřenci trenéra Carlose Carvalhala si tentokráte s chutí zastříleli a od samotného začátku působili velmi sebevědomým dojmem. Úvodní velkou možnost si vypracovali již po necelých třech minutách, kdy se po překvapivém centru z pravé strany propracoval k hlavičce Paulinho a z pěti metrů mířil jen o několik decimetrů nad horní tyčku. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a stejný hráč přeci jen dokázal rozvlnit síť.

Naprosto katastrofální zpětnou přihrávku směrem k brankáři zachytil Fransérgio a pobídkou vyzval ke skórování právě osmadvacetiletého útočníka, jenž ve skluzu nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyčí. Braga zvýšila svůj náskok krátce po odehrané čtvrthodině, neboť přesnou mušku měl Iuri Medeiros. Ten vybojoval míč ve středu hrací plochy a poté napřáhl z pětadvaceti metrů, jeho skvostná rána zapadla přímo do pravé šibenice.

Jasný favorit pondělního střetnutí rozhodl o svém úspěchu ve 26. minutě. Geniální nahrávka Nuna Sequeiry z vlastní poloviny propadla za překvapenou defenzivu Boavisty až ke zcela zapomenutému Ricardu Hortovi. Šestadvacetiletý záložník přelstil ofsajdovou past a pak ve stoprocentní šanci nezaváhal, z hranice pokutového území totiž ukázkově přeloboval naprosto bezmocného brankáře Jardima - 0:3.

Ricardo Horta o pět minut později tentokráte spálil další obrovskou tutovku a tváří v tvář nepřekonal vynikajícího Jardima. Domácí byli poprvé vidět až necelých pět minut před přestávkou. Po rychlém protiútoku se Gomes snažil obstřelit gólmana Matheuse, nicméně ten jeho tvrdý projektil vyrazil do strany. Ve druhém poločase se obrázek hry příliš neměnil a hosté docílili své čtvrté trefy v 58. minutě.

Paulinho se ocitl v samostatném úniku a následně našel Hortu před prázdnou brankou, jenž nezaváhal. Avšak po zásahu VAR tento gól neplatil vinou těsného ofsajdu prvního jmenovaného. Boavista vykřesala naději na bodový zisk za dalších osm minut, po rohovém kopu Hamacheho hlavičkoval do bližšího horního růžku Cristian Castro. V 69. minutě definitivně odrazil počínající nápor lisabonského klubu aktivní Ricardo Horta, svou druhou branku zaznamenal díky chytré zpětné přihrávce Paulinha a vzápětí zakroutil balón po zemi k protější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele