11. kolo
10.11.2019 19:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Vietto dvěma brankami rozhodl o výhře Sportingu

Sporting zabral v druhém poločase malého derby proti Belenenses a díky dvěma slepeným gólům Luciana Vietta v závěru utkání urval proti městskému rivalovi vítězství 2:0.

Domácí, kteří zkoušejí nové rozestavení, byli v úvodu utkání ospalí a poprvé dovolili zahrozit Belenenses. V 5. minutě z nenápadné pozice dobře vystřelil Lica a donutil zasáhnout brankáře Ribeira.

Hra byla pomalá a chyběla ji dynamika, a proto se diváci další šance dočkali až po více než půlhodině hry. Na Fernandesův rohový kop si dobře naběhl Eduardo Henrique a proti jeho zakončení rybičkou musel zakročit brankář Moreira. V závěru poločasu ještě střílel Fernandes z přímého kopu, ale jeho prudké zakončení mířilo těsně vedle.

Do druhého poločasu vstoupili domácí mnohem aktivněji a najednou každá akce před brankou Belenenses byla nebezpečná, ale chybělo jim klidnější řešení. Postupně v dobrých pozicích zaváhali Camacho, Rosier i Bolasie.

Po divokém začátku se hra opět uklidnila a nakonec Sporting udeřil jako blesk z čistého nebe. Bolasie přihrál míč na penaltě čekajícímu Phellypemu, který pouze nastřelil bránícího Ribeira, od něhož se míč odrazil k Viettovi, který akrobaticky zakončil přesně pod břevno.

O pár minut později zazdil gólovou příležitost Borja, ale nemusel se tím příliš dlouho trápit, neboť za několik dalších minut stadión vybuchl gólovou radostí podruhé. Bolasieho centr vyrazil Moreira pouze k Viettovi, a ten nabídnutou příležitost i podruhé proměnil.

V 84. minutě mohl argentinský útočník po pěkné průnikové přihrávce Doumbii zkompletovat hattrick, ale míč mu skluzem na poslední chvíli odebral Esgaio. V poslední minutě nastavení Vietto obdržel přihrávku za obranu, obešel brankáře, ale jeho zakončení před bránou odkopl Ribeiro.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele