22. kolo
23.02.2020 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sporting si i v oslabené sestavě poradil doma s Boavistou

Hráči Sportingu dali zapomenout na kolísavou formu, která jimi zmítá po odchodu Bruna Fernandese a s přehledem si poradili na domácím stadiónu s Boavistou. O vítězství 2:0 rozhodli góly v prvním poločase útočníci Šporar a Plata.

Trenér Silas neměl při skládání sestavy domácího družstva jednoduchý úkol. Chyběla mu brankářská jednička, nejlepšího střelce i základní stoperskou dvojici této sezóny. Novou defenzivní dvojku Ilori - Neto v úvodu utkání příliš práce neměla.

Naopak obrana na druhé straně hřiště inkasovala hned z první vážnější situace. Ve 13. minutě proletěl Platův centr ze standardní situace přes několik hráčů až na kopačku Šporara, který z první míč protečoval okolo bezmocného brankáře Heltona.

Devatenáctiletý Ekvádorec Plata, který v lize nastoupil v základní sestavě poprvé od září, naplno využíval nabídnuté příležitosti. Ve 23. minutě prokličkoval obranou hostů a naservíroval míč na hranici malého vápna Viettovi, jehož střelu ještě obrana na brankové čáře zastavila, ale na Platovu dorážku už nestačila. Gól ovšem neplatil, neboť se mladý útočník v momentě Viettovy střely pohyboval v ofsajdu.

Platovi i celému Sportingu se ovšem v prvním poločase velice dařilo, a tak se talentovaný forvard své premiérové ligové branky dočkal ještě do jeho konce. Borjův centr na Šporara obrana odhlavičkovala přesně do kroku nabíhajícího Platy, který z první zakončil halfvolejem přesně k tyči a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení.

Po změně stran se domácí více soustředili na obranu, a proto dostali víc prostoru k útočným operacím také hráči Boavisty. Slušnou pozici z přímého kopu v 62. minutě zahodil slabou střelou do náruče Maximiana kapitán Carraca.

Sporting si hlídal výsledek i tempo hry, a tak druhá půle nenabídla příliš záživný fotbal. Až v 74. minutě se dá hovořit o výraznější šanci domácích v druhém poločase. Wendel zavelel k protiútoku, vyvezl míč a vysunul na levém křídle Borju, který sice zpětnou přihrávkou hledal Platu, ale lepší pozici k zakončení měl Cabral, který je těsně minul branku.

V 81. minutě se po krásné přihrávce Cabrala octnul sám před brankářem Heltonem Plata, ale podruhé v utkání brazilského brankáře překonat nedokázal. Víc zajímavých situací už na Estádio de José Alvalade neproběhlo, a tak Sporting mohl po vítězství v Evropské lize nad Istanbulem Başakşehir oslavovat další cenný skalp.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele