7. kolo
28.09.2019 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Uzdravený Vinícius rozhodl o výhře Benficy

Fotbalisté Benficy dokázali prolomit obranu Setúbalu a houževnatého soupeře porazili 1:0. O jediný gól se postaral střídající Carlos Vinícius, který se do sestavy vrátil po krátkém zranění.

I přes zhoršenou hru je sestava Bruna Lageho v lize stále úspěšná, a proto doznala pouze jedné změny. Poprvé se v základní sestavě nepředstavil Raúl de Tomás. Čtyřiadvacetiletý útočník, za kterého Benfica v létě zaplatila 20 miliónů, se stále gólově neprosadil a nahradil jej Gedson Fernandes.

Hosté již od úvodního hvizdu dávali za pravdu své defenzivní i ofenzivní pověsti, a proto utkání nenabízelo příliš fotbalové krásy. Ve 22. minutě se Benfica hnala do přečíslení, ale ohrožení branky z toho nakonec nebylo, protože Fernandesovi skočil do střely Jorge.

První větší šance byla k vidění až v 35. minutě, kdy se po Almeidově centru nedostal ke střele nikdo jiný než Pizzi, ale Makaridze předvedl dobrý zákrok.

V úvodu druhého poločasu Benfica zaspala a Mansilla se od půlky hřiště hnal sám na Vlachodimose, nakonec ale trefil pouze boční stranu sítě. Téměř stejné místo se potkalo s míčem hned o pár minut později, kdy se k zakončení po rychlé kombinaci dostal Hachadi.

Benfica po zbrklých prvních minutách převzala otěže zápasu i v druhém poločase, ale na šanci čekala dlouho. Až v 63. minutě se po rohovém kopu dostal ke střele Ferro, ale Makaridze míč reflexivně vyrazil. Akce ovšem pokračovala a na jejím konci byl střídající Vinícius, který si v pokutovém území drze přehodil vyběhnutého Makaridzeho a poté trefil odkrytou bránu.

Hned o pár minut později se po velkých neshodách v obraně hostů dostal do dobré pozice Silva, ale jeho střela byla sražena. Benfica měla zápas pod kontrolou až do 80. minuty - Taarabt byl pozdě v souboji, do kterého šel ve skluzu a trefil Zequinhu, za což mu rozhodčí Martins udělil přísnou červenou kartu.

Hosté se snažili využít početní výhody, ale potvrdili svou pověst nejhůře útočícího týmu v lize a žádnou slibně se vyvíjející akci nedotáhli k nebezpečnějšímu zakončení. Benfica tak zvítězila 1:0 a minimálně na několik hodin se dostala do čela ligové tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele