3. kolo
24.08.2019 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SL Benfica - FC Porto 0:2

Benfica nevyužila možnosti utéct svému sokovi o 6 bodů a podlehla na domácím stadionu Portu 0:2. První ligovou porážku Bruna Lageho na lavičce Benficy zařídili svými góly Zé Luis a Marega.

Ani jeden z trenérů nezasahoval do vítězné sestavy z minulého kola, a tak se základní jedenáctky obešly bez překvapení. Překvapivý naopak byl průběh hry. Benfica povzbuzená dobrou formou ze začátku sezóny chtěla dostat svého soupeře pod tlak, ale nebezpeční byli hosté. V 7. minutě se k sraženému centru dostal před šestnáctkou Baró a poprvé lehce prověřil brankáře Vlachodimose.

Hosté nechali protivníky kombinovat a trpělivě čekali na příležitost k protiútoku. Toho se dočkali ve 21. minutě, kdy Nuno Tavares ztratil míč ve středu hřiště Zé Luis se po Maregově přihrávce hnal sám na Vlachodimose. Řecký reprezentant ale jeho střelu skvěle vyrazil na roh.

Z rohu již Porto trestalo. Ferro nedokázal odhlavičkovat Tellesův centr a míč pouze sklepl v malém vápně. Tam se nejlépe zorientoval Zé Luis a v krkolomné pozici se trefil mezi nohy Vlachodimose - 0:1.

Benfica se snažila útočit, ale narážela na zodpovědnou obranu Porta, kterou excelentním výkonem táhli Marcano a Pepe. Pouze ve 41. minutě se po Silvově centru dostal k hlavičce De Tomás, ale míč letěl jen nad břevno.

Na začátku druhého poločasu nahradil Samarise ve středu zálohy "Orlů" Adel Taraabt a bylo jasné, že se domácí hráči budou hnát víc dopředu. To ale naopak otvíralo prostory Portu. Ve 48. minutě nedokázal Rúben Dias odehrát nakopnutý míč a ke střele z voleje se zpoza pokutového území dostal Díaz, který pořádně protáhl brankáře.

V 58. minutě se Odisseas Vlachodimos vydal na výlet a rybičkou se snažil odvrátit protiútok hostů. Míč se ovšem opět dostal na kopačky hráčů Porta a Zé Luis nedokázal pod tlakem trefit opuštěnou bránu.

Pouze dvě rychlé přihrávky stačily Portu v 78. minutě k pokoření celé otevřené obrany Benficy. Marega ovšem svůj samostatný nájezd nedokázal proměnit a branku dokonce úplně minul. Chuť si Marega spravil o necelých deset minut později, kdy Ferro nedokázal pohlídat jeho náběh a malijský útočník s pomocí tyče poslal Porto do dvougólového vedení.

Útočná snaha domácích byla nepřesná a obrana Porta po většinu utkání ofenzivní hráče soupeře dobře dostupovala. Útočné představení Benficy tak nejlépe podtrhuje Pizziho střela z úhlu 90. minutě, která letěla hodně nad Marchesínovu bránu.

Domácí si mohli na pár vteřin užít gólovou radost v poslední minutě nastavení, kdy po Pizziho centru úspěšně zakončil ve skluzu Seferovič. Švýcarský útočník byl ale v momentu přihrávky v těsném ofsajdu a gól tak správně nebyl uznán. Porto se tak po špatném vstupu do sezóny může radovat z cenného vítězství na půdě největšího rivala v každoročním boji o titul.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím skvělá podívaná..

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele