6. kolo
23.09.2019 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Braga popáté v řadě nevyhrála a po remíze s Marítimem je šestnáctá

Braga pouze remizovala 2:2 s Marítimem a pokračuje v otřesném vstupu do sezóny. Domácí předvedli festival promarněných šancí včetně neproměněné penalty, hosté naopak své ojedinělé šance většinou proměňovali.

Ricardo Sá Pinto bral v potaz náročný čtvrteční zápas proti Wolverhamptonu a nechal odpočívat hned dva aktéry tohoto utkání ze záložní řady. V základní sestavě chyběl i lehce zraněný kapitán Fransérgio.

Arsenalistas nezačali zápas dobře. Sice byli na míči, ale nedokázali si vypracovat výraznější šanci. Tu naopak po půlhodině hry darovali svému soupeři, kdy byl bývalý hráč Marítima Pablo Santos pozdě v souboji s Maedou a zfauloval jej v pokutovém území. Sám postižený se ujal exekuce penalty a s přehledem ji proměnil.

Braga sice měla po většinu prvního poločasu optickou převahu, ale do šancí se nedostávala. O tu největší se postaral v nastaveném čase hostující Bambock, který roh Bragy pouze prodloužil na brankáře Abedzadeha a ten míč se štěstím vyrazil.

Co se týká zábavy byla druhá půle hodně odlišná od té první. Vše odšpuntoval v 53. minutě zákrok Zainadineho na Ricarda Hortu v pokutovém území, který byl posouzen jako penaltový. Paulinho ovšem penaltu kopl přesně do místa, které si pro svůj zákrok vybral íránský gólman.

Brazilský útočník ovšem nemusel smutnit dlouho. Hned o tři minuty později si dobře naběhl na Sequeirův centr a ačkoliv jeho první střelecký pokus mířil pouze do stopera Kerkeze, ten druhý prošel šťastně mezi nohama dvou obránců, přičemž od druhého Rúbena Ferreiry se míč odrazil do tyče a od tyče do brány.

Vedení mohl pro Bragu zařídit střelou ze střední vzdálenosti Ricardo Horta, ale míč mířil těsně vedle. Tak v 70. minutě jako blesk z čistého nebe opět udeřilo Marítimo. Brankář Matheus hrubě podcenil centr na zadní tyč ze standardní situace a míč podběhl, k hlavičce se dostal Bambock a bez větších problémů trefil odkrytou bránu.

O dvě minuty později mohlo již být rozhodnuto. Getterson dostal míč do běhu, v situaci jeden na jednoho si až velice snadno poradil v šestnáctce s Vianou a až vybíhající Matheus musel vyrážet jeho střelu. Ta se ovšem odrazila pouze k Edgaru Costovi, který nabídnutou možností pohrdl a neproměnil zcela odkrytou bránu.

Ještě víc neproměněné šance musel litovat Costa v 77. minutě. André Horta našel přesným centrem v Paulinha, který razantní hlavičkou znovu vyrovnal zápas.

V 80. minutě se domácí dostali do početní výhody, kdy hostující René Santos dostal po potyčce s Novaisem druhou žlutou kartu. V početní převaze si Braga snadno vypracovávala šance, ale neujala se ani Paulinhova hlavička, ani Sequeirova zdí sražená střela z přímého kopu, a tak nezvítězila ani v pátém ligovém zápase v řadě.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele