29. kolo
30.06.2020 22:30 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

Rio Ave slaví tři body s Bragou po naprosto strhujícím průběhu

Braga nenaplnila papírové předpoklady na půdě konkurenčního Ria Ave a po velmi divokém průběhu mu podlehla nejtěsnějším poměrem 3:4, když rozdílovou trefu po vyloučení Rolanda inkasovala v šesté minutě nastavení. Přitom do úterního zápasu vstoupila naprosto skvěle a během necelé půl hodiny dokonce vedla o dvě trefy, jenže vzápětí ještě do přestávky prohrávala. V tabulce zůstává na čtvrté pozici s padesáti body.

Ve zbývajících pěti kolech jí tak ještě mohou čekat perné chvilky, neboť Rio Ave se posunulo na pátou příčku se sedmačtyřiceti body a má svého úterního rivala na dohled. Domácí poprvé zahrozili po devíti minutách, kdy pozdější hrdina Mehdi Taremi již pokořil brankáře Matheuse, avšak na poslední chvíli dokázal odkopnout míč do bezpečí vracející se Carmo. SC z ničeho nic udeřilo po dvaceti odehraných minutách.

Po brejku tři na tři a finální přihrávce před branku z pravé strany se odrazil míč na kopačku zcela volného Paulinha, který zblízka chladnokrevně překonal naprosto bezmocného gólmana Kieszeka. Ve 27. minutě se postavil k přímému volnému kopu Ricardo Horta a z osmnácti metrů parádně zakroutil balón do pravého horního rohu, Kieszek se jen naprázdno proletěl vzduchem - 0:2. Domácí se nevzdali a o osm minut později snížili.

Na konci krásné přízemní kombinace stanul Taremi, jenž snadno usměrnil balón do sítě po vynikající pobídce od Nuna Santose. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a byl to právě Santos, který srovnal stav. Ihned po výkopu odcentroval z pravého křídla Taremi, míč propadl ke vzdálenější tyči právě k pětadvacetiletému záložníkovi a ten ho ukázkově napálil do protější šibenice mimo dosah marně se natahujícího Matheuse.

Ve 41. minutě Rio Ave senzačně otočilo vývoj, to totiž Santos vyzval ke skórování Gelsona svou zpětnou nahrávkou a na finální přízemní bombu z dvanácti metrů nemohl Matheus zareagovat. Po změně stran domácí dlouho drželi hubený náskok, Braze se podařilo potřetí prosadit zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Na levé straně pokutového území vymyslel nádherný pas Galeno a zapomenutý Paulinho hladce skóroval hlavou.

Rozhodující okamžik se zrodil v nastaveném čase. Střídající Leandro Silva střílel na prázdnou branku a Rolando zmařil dosažení branky svou rukou. Rozhodčí Almeida bez váhání vytáhl červenou kartu a nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Taremi. Zkušený íránský forvard nezaváhal a svou druhou trefu v tomto střetnutí přidal nekompromisní ranou do levého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele