32. kolo
15.07.2020 22:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Porto si poradilo se Sportingem a slaví mistrovský titul

FC Porto to dokázalo. V šílené sezóně, kdy dokonce nabízel svou rezignaci trenér Sérgio Conceição, dokázalo zmobilizovat své síly a vítězstvím nad Sportingem využít hned první příležitosti k uzmutí mistrovského poháru. Situace se zároveň zkomplikovala pro Sporting, na nějž Braga stáhla ztrátu na pouhé dva body.

V sestavách se ani jeden z trenérů nepouštěl do větších experimentů. Největším překvapením tak bylo na straně Porta nasazení Ndiayeho, jenž zastoupil ve středu zálohy zraněného Oliveiru. Senegalský záložník nastoupil v lize v základní sestavě poprvé od loňského prosince.

Sporting domácího favorita zaskočil hned po rozehrávce, kdy útočnou akci řídil z levé strany strany Borja, který zatáhl míč do šestnáctky, kde vznikly zmatky a míč se dostal až k volnému Šporarovi. Ten sice rozvlnil síť, ale zároveň stál ve zjevném ofsajdu a branka nebyla uznána.

Ve 12. minutě se předčasně z gólu radovalo také Porto. Mladík Vieira našel krásným obloučkem do pokutového území nabíhajícího Díaze, od nějž se míč odrazil do brankáře Maximiana, který ovšem svůj zákrok nezvládl a balón vyrazil zpět k Díazovi, jenž už dokázal trefit zcela prázdnou bránu. Veškeré vzruchy však byly zbytečně, neboť se Díaz při prvním kontaktu dotkl míče rukou.

Oba celky přistupovaly k zápasu s opatrností a nejčastěji docházelo k ohrožení branky prostřednictvím dalekonosných střel a standardních situací. Ve 24. minutě předvedlo Porto secvičený signál. Telles našel svým centrem od rohového praporku vně pokutového území Otávia, který nacentroval přesně na z druhé vlny nabíhajícího Díaze. Kolumbijský záložník si ještě položil na zem Ristovského a zakončil přesně na zadní tyč, tam ovšem dokázal před brankovou čárou odkopnout míč Coates.

Také Sporting hrozil po rohovém kopu. Cabral se zvládl na hranici malého vápna oprostit od svého obránce, ale v gólové pozici nedokázal usměrnit svou hlavičku a poslal míč pouze nad bránu.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil a oba z týmů se snažili hlavně vyvarovat chybám. To se nepovedlo v 63. minutě Ristovskému, který neodkopl ideálně míč a vybídl k zakončení z voleje Vieiru, jenž se do toho zpoza velkého vápna pořádně opřel a málem rozpůlil břevno.

Porto mělo v této fázi hry navrch a potvrdilo to hned o minutu později, kdy zahrávalo rohový kop. K jeho provedení se postavil Telles, který přesným centrem našel hlavu Pereiry a kapitán domácího celku přesnou trefou poslal svůj tým do vedení.

Sporting se z obdrženého gólu nemohl vzpamatovat a krom jedné nepovedené střely Cabrala v ofenzivě za celý druhý poločas nic nepředvedl. Porto si naopak své vedení hlídalo a ještě jej dokázalo v samotném závěru upevnit. Otávio průnikovou přihrávkou přes střed hřiště uvolnil Maregu, který si sám před Maximianem počínal zkušeně a mazáckým lobem přidal na vítězství Porta mistrovské razítko.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele