34. kolo
25.07.2020 20:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Famalicão v bláznivém utkání pouze remizovalo s Marítimem a jeho sen o Evropě se rozplynul

Krutou tečku za jinak nejúspěšnější sezónou klubu má za sebou Famalicão. Kometa letošní sezóny na Madeiře dokázala v závěru zápasu zvrátit skóre na svou stranu, ale v páté minutě nastavení za domácí opět srovnal Erivaldo a Famalicão kvůli vítězství Rio Ave v souběžně hraném utkání přišlo o účast v nadcházejícím ročníku Evropské ligy.

Zápas, ve kterém padlo šest gólů a čtyři červené karty, zahájili lépe domácí. Hned ve 2. minutě nastřelil přízemní střelou z přímého kopu Zainadine nohu jednoho z hráčů ve zdi a brankář Vana nedokázal na změnu dráhy míče zareagovat - 1:0.

Hosté se nenechali špatným začátkem odradit a zahájili svou obvyklou ofenzivní show. Už v 6. minutě dostal dlouhý míč za obranu Pote a z voleje napálil tyč. Dorážející Goncalves úspěšnější nebyl a bránu z dobré pozice minul.

Fama si uvědomovalo důležitost situace, bylo aktivnější a hnalo se za co nejrychlejším vyrovnáním. Zároveň však potvrzovalo pověst jedné z nejhorších obran v lize a poskytovalo velké skuliny pro protiútoky domácích. Jednou takovou se po půlhodině hry protáhl na levém křídle Milson, který poslal zpětnou přihrávku na hranici pokutového území na Nanua, jenž svou střelou vyprášil gólmanovi rukavice.

V poslední minutě nastavení se hosté přeci dočkali. Zainadine již za hranicí šestnáctky skluzem zastavil unikajícího Toniho Martineze a sudí Martins nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Fabio Martins, a přestože brankář Abedzadeh vystihl směr střely, byla přízemní rána k tyči od nejlepšího střelce Famalicãa dostatečně razantní a přesná, aby rozvlnila síť.

Také druhý poločas ovlivnil brzký gól a domácí opět zasáhli ze standardní situace. Hosté nedokázali zachytit náběh na zadní tyč po centru Bebeta a nikým nehlídaný René Santos hlavou vrátil vedení na stranu zeleno-červených.

Obraz hry tak byl velice podobný tomu z první půle. Famalicão se hnalo za vyrovnáním a bylo aktivnějším týmem, zatímco Marítimo trpělivě čekalo na jakoukoliv možnost udeřit z protiútoku. V 78. minutě už se Fama radovalo z toho, že prolomilo obranný domácích. Anderson obral o míč před šestnáctkou Gettersonona a přesnou střelou vymetl horní růžek branky. Podle rozhodčího Martinse si ale pomohl proti svému krajanovi faulem a gól nebyl uznán.

O deset minut později vyslal Lameiras ze středu hřiště centr do pokutového území na Rodericka, který přesnou hlavičkou od penaltového puntíku zaskočil nepozorného Abedzadeha a opět srovnal stav utkání.

Slabší chvilku si íránský brankář vybral i v první minutě nastaveného času. Walterson Silva přihrál z levé strany hřiště do pokutového území Lameirasovi, který se rychlou kličkou zbavil bránícího Pelagia a propálil Abedzadeha na bližší tyči, čímž poslal svůj tým do vedení. Famalicão tak bylo pár minut od postupu do Evropské ligy. Emotivní nebyl zápas pouze na hřišti, ale i na lavičkách. Po vstřeleném gólu obdržel červenou kartu již vystřídaný Fábio Martins.

Famalicãu se nakonec stal osudným další vysoký míč do pokutového území. Dlouhé autové vhazování nedokázal brankář Vana vyboxovat dostatečně daleko a míč se dostal ke zcela volnému Erivaldovi, který v páté minutě nastaveného času z voleje trefil odkrytou bránu. Rozhodčí pak ještě rozdal tři červené karty hráčům na lavičce, ale výsledek zápasu se již nezměnil a na Famalicão zbylo kvůli vítězství Rio Ave na stadiónu Boavisty šesté, nepohárové místo.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele