33. kolo
20.07.2020 20:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tondela zabrala v pravý čas, doma přetlačila favorizovanou Bragu

Braga nenapravila svůj výsledkový nezdar z minulého střetnutí proti Belenensesu, tentokráte nezaznamenala přesný zásah a dokonce Tondele venku podlehla. Ta naopak udělala výrazný krok k záchraně. Od sestupového pásma se vzdála na rozdíl tří bodů a bude mít situaci v závěrečném kole ve vlastních rukou. O jediný gól se postaral Yohan Tavares.

Šance Os Arcebispos na to, že by na úkor Sportingu urvali ještě třetí místo, a nemuseli by tak o účast v Evropské lize bojovat v nevyzpytatelných předkolech, se po tomto negativním rezultátu opět výrazně snížily. Ačkoli drželi většinu času míč na svých kopačkách oni, ve Viseu nedokázali proměnit ani jednu ze svých příležitostí. Na rozdíl od svého soka.

Domácí tenhle trochu nečekaný úspěch nutně potřebovali. Po koronavirové přestávce naplno bodovali jen proti poslednímu Avesi, v uplynulých šesti duelech urvali pouhý jeden bod. Tuhle neděli je každopádně čeká nervózní bitva o holé přežití na půdě Moreirense. Vyhnout se sestupovému místu budou chtít za každou cenu na úkor Portimonense či Setúbalu.

První dvacetiminutovka s sebou nepřinesla příliš zajímavých momentů. Ve 4. minutě se sice snažil změnit dosud bezgólové skóre Ronan po standardce Pepelua, ovšem jeho jakousi slabou hlavičku pohotově zastavil hostující brankář Matheus Magalhaes. Ve 12. minutě byl daleko blíže vstřelenému gólu Pepelu, z přímého kopu ale zamířil těsně vedle brány.

Braga se nějakým způsobem začala osmělovat až na sklonku půlhodiny hry. Ve 28. minutě hodlal zacílit hlavou Bruno Wilson, gólman Niasse, jenž opět nahradil zraněnou jedničku mezi třemi tyčemi Cláudia Ramose, však jeho šanci v klidu vyřešil. Jen o pár chvil později už nebezpečněji pálil Ricardo Horta, ke své smůle však orazítkoval jen vzdálenější tyčku.

Ve 40. minutě předvedli hosté další povedenou akci. Ricardo Horta poslal centr do šestnáctky na Trincaa, ten míč ještě prodloužil hlavou na sbíhajícího Ruie Fonteho, jenže před ním na poslední chvíli dostal balón do bezpečí bránící Philipe Sampaio. Ve 44. minutě se znovu neprosadil Ricardo Horta, jehož dalekonosný pokus z voleje zaplachtil do zámezí.

Úvodní tutovku pětačtyřicetiminutovky druhé si vytvořila Tondela. V 60. minutě podnikla rychlý brejk, Ronan ve středu pole počkal, až mu ze druhé vlny naběhne do zcela volného prostoru Murillo, ten pronikl do pokutového území, nicméně v koncovce pak selhal. Matheuse Magalhaese se pokoušel přehodit jemným obloučkem, avšak meruna se do sítě nevešla.

V 74. minutě domácí rozhodli o svém konečném vítězství. Pepelu přímý volný kop rozehrál dlouhým pasem do vápna, tam hlavou vystřelil Philipe Sampaio a Matheus Magalhaes si stačil v tomto případě poradit. Jenže míč nakonec doputoval k nohám Yohana Tavarese, jenž ho pohotově dopravil za brankovou čáru. Braga se na nějaký zvrat jednoduše nezmohla.

V 87. minutě sice Tondela neprožívala úplně nejjednodušší chvíle, neboť Filipe Ferreira inkasoval od rozhodčího Artura Soarese Diase druhou žlutou kartu a následnou červenou za zastavení slibně se rozvíjející akce stažením podnikajícího Leandra Sancy k zemi, nicméně i v oslabení se poté bez větších problémů ubránila a těsný náskok udržela až do konce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele