23. kolo
02.03.2020 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Góly obranců zajistily Portu další vítězství

Už šestou výhru v řadě zaznamenali v nejvyšší portugalské ligové soutěži hráči FC Porto. Na půdě Santa Clary se sice příliš nepředvedli, ale díky skvělému výkonů obránců v defenzivě i ofenzivě nakonec z Azorských ostrovů odvážejí všechny body.

Zápas neměl nijak oslnivé tempo. Domácí nechtěli proti silnému soupeři hlavně udělat chybu a u hostů se zase projevoval náročný zápasový program. Přesto první velkou šanci viděl slušně zaplněný stadión již ve 3. minutě. Otáviův centr do pokutového území sice našel pouze stopera Silvu, ale tomu se hlavička vůbec nepovedla a nebýt skvělého zákroku Rochi, šlo by Porto díky vlastnímu gólu do brzkého vedení.

Další šance se diváci dočkali až po půlhodině hry a to na druhé straně hřiště. Domácím se naskytla výborná příležitost v podobě volného přímého kopu z hranice pokutového území. K jeho exekuci se postavil Costinha a Porto od inkasování gólu zachránilo břevno.

O pět minut později, na druhé straně hřiště již gól padl. Manafa si z pravé strany zatáhl míč do středu hřiště, narazil si s Oliveirou, který mu míč poslal přímo mezi obránce, a zakončil přesně k levé tyči.

Ani po změně stran obraz hry nijak nenapovídal tomu, že jeden z týmů je jednoznačným favoritem. Santa Clara nadále hrozila ze standardních situací. V 54. minutě zakončoval z přímého kopu Lincoln a brankáře Marchesína podruhé v zápase zachránila tyč.

V 70. minutě domácí brankář Rocha při sbírání vysokého míče srazil kolenem v pokutovém území Otávia a sudí Xistra nařídil kontroverzní pokutový kop. K jeho exekuci se jako obvykle postavil Alex Telles, ale stejně jako jeho soupeři trefil pouze tyč.

Porto se ale druhého gólu dočkalo hned o několik minut později. Na Oliveirův centr z přímého kopu si nejlépe naběhl Marcano a hlavičkou ze složité pozice stvrdil vítězství, které Porto posunulo do čela ligové tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele