28. kolo
26.06.2020 20:15 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Sporting zvládl dobře první půli, vyhrál tak na půdě Belenenses

Fotbalisté Sportingu dobře zareagovali na čtvrteční výhru svého největšího konkurenta z Bragy v boji o strategickou třetí příčku, která znamená účast v základních skupinách Evropské ligy pro následující ročník, potvrdili roli favorita v lisabonském derby proti Belenenses, urvali tři body a vrátili se v tabulce zpátky na toužebnou pozici.

Jako by forma klubu z Oeirasu měla klesající tendenci. Po koronavirové pauze sice skolil venku poslední Aves, nicméně následovala remíza s Guimaraesem a porážku naposledy utrpěl na půdě Pacosu Ferreira. Chuť si přitom nespravil ani v tomto měření sil s papírově nejsilnějším sokem z tohoto jmenovaného složení, byť se hned zkraje mače ujal vedení.

Už čtyřikrát za sebou se domácím nepodařilo v Primeira Lize se Sportingem jakkoli bodovat. Tentokráte se však od úvodních minut nadechli k přerušení této nelichotivé bilance, neboť centr Niltona Varely z levé strany protečoval za záda hostujícího gólmana Luíse Maximiana účelně Licá. Jenže pohodlný náskok nedrželo Belenenses nikterak dlouhou dobu.

Už ve 21. minutě bylo totiž srovnáno, to když lisabonští Lvi zužitkovali rohový kop. Plata vyslal přesný centr z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, kde jeho spoluhráč Coates, povoláním stoper, předskočil bránícího Rúbena Limu, a protože i brankář Koffi si nevedl nejlépe, jelikož vyběhl ze své brány pozdě, skončil balón za brankovou čárou.

Ve 35. minutě opět mohli udeřit svěřenci trenéra Petita, ze střední vzdálenosti se snažil překonat Luíse Maximiana technickým pokusem Cassierra, avšak bez úspěchu. Naopak na druhé straně Sporting podruhé v zápase rozvlnil síť. Plata podržel míč, zprava pak vyslal pas do šestnáctky Ristovski, a odtamtud akrobaticky zamířil parádně k tyčce Jovane Cabral.

Ještě do poločasu se skóre přece jenom jednou měnilo. Zároveň ve 42. minutě překonal Luíse Maximiana domácí kapitán Licá, jenž nasměroval merunu ke vzdálenější tyči, ovšem na střeleckou listinu se zapsat podruhé nemohl, poněvadž se nacházel v jednoznačném ofsajdu. Byl to tedy ve finále Sporting, kdo stačil zaznamenat jeden ze zásadních momentů.

Rúben Lima ve vlastním vápně ve skluzu podrazil nebezpečně podnikajícího Šporara, sudí Hélder Malheiro nařídil pokutový kop, k němuž se postavil Jovane Cabral, a ten ve druhé minutě nastavení nekompromisně překonal Koffiho. Po obrátce se snažilo mužstvo Rúbena Amorima hlavně hlídat pohotový odstup od svého soupeře. A svůj cíl nakonec splnilo.

Třeba v 53. minutě dokonce mohlo přidat ještě jeden přesný zásah, jenže dělovku Francisca Geraldese po přihrávce Ristovského zlikvidoval Koffi. V 63. minutě chtěl zase hlavou skórovat Coates po rohovém kopu, ani on ale na hostujícího muže v rukavicích nevyzrál. Belenenses zahrozilo snad jen v 70. minutě, střela Dieguinha se však prostě neujala.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele