1. kolo
16.08.2015 17:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

União Madeira - CS Marítimo 2:1

Na Madeiře se hned zkraje sezony hrálo malé derby - skromný nováček Uniao Madeira vyzval na souboj mnohem slavnější a zavedenější Marítimo, takže většina lidí očekávala, že si hosté svoji suverenitu pohlídají a nenechají se na hřišti přetlačit. Uniao však vystřihlo velice dobrý výkon a po zásluze vítězí 2:1.

Publikum na Estádio Municipal do Machico dostal poprvé do varu už po půlhodině hry Breitner; na 2:0 potom zvyšoval těsně po změně stran Martins, a když hosté prostřednictvím Souzy pět minut před koncem alespoň snižovali, bylo na nějaký zvrat už pozdě. Nutno dodat, že kromě tří gólů nebylo k vidění nic moc zajímavého.

Marítimo vstupovalo do utkání jako favorit a úvodní minuty tomu napovídaly: hosté drželi míč ve své moci a snažili se něco vymyslet, leč marně. Veškeré ofenzivní snahy byly zneškodněny hned v zárodku, a neboť ani jeden ze soupeřů nechtěl hned na úvod v derby ztratit body, hrálo se převážně kolem středového kruhu. Balon často měnil majitele a individuální nepřesnosti brzdily oba týmy.

Celkově otupělou vyrovnanost zápasu se pokusil rozčísnout až Tiago Rodrigues, který pálil mimo tři tyče, a na druhé straně Amilton, jehož ránu zblokovala soupeřova defenzivní linie. A pak, zničehonic, přišel úder - ve 28. minutě vypálil Breitner a jeho střela zapadla do hostující klece. Nečekané vedení nováčka se pokusil krátce poté anulovat Alex Soares, obětaví zadáci domácích si však s jeho pokusem poradili. Neprosadil se ani Gevorg Ghazarjan se svým nadějným projektilem.

Hosté se po změně stran pokusili oživit svoji hru nasazením čerstvého Fransérgia, jemuž uvolnil místo Xavier, kýžený efekt se však nedostavil - ještě než se totiž Marítimo stihlo zorientovat a začít s ofenzivou, inkasovalo podruhé. Tentokrát prostřednictvím Élia Martinse. Už na 3:0 mohl následně zvyšovat Breitner, gólman Romain Salin ale tentokrát včas zasáhl.

Na druhé straně se jeho protějšek Moreira vytáhl proti ráně aktivního Ghazarjana; v té době už hostující tlak sílil, a když se do zakončení dostal Dyego Souza a vstřelil kontaktní gól, zdálo se, že by Marítimo ještě mohlo zápas zdramatizovat. O vyrovnání se také v nastavení pokoušel Rúben Ferreira, Moreira ale odolal a uhájil pro svůj tým těsné vítězství.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele