3. kolo
30.08.2015 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Braga - Boavista FC 4:0

Pro Boavistu jde možná o zbytečně krutý výsledek, jenže na to se historie ptát nebude - Braga zkrátka dnes před vlastním publikem vyučovala z efektivity a vzpurného soka porazila jasně 4:0. Stačilo jí k tomu pouhých pět střel na bránu. Hrdinou zápasu se stal autor dvou gólů Nikola Vukčević..

Arsenalistas toužili napravit zaváhání z minulého kola, kdy těsně prohráli 0:1 na půdě Pacos Ferreira, a úvodní minuty tomu napovídaly: Fonsekův tým byl na hřišti viditelně aktivnější, takže vedoucí trefa z 16. minuty přišla zaslouženě. Po šťastném odrazu ve skrumáži před hostujícím gólmanem se k míči dostal Vukčević, který nekompromisní ránou zblízka zavěsil poprvé.

Zbytek první půle toho příliš nenabídl; domácí Rodrigo Pinho sice ve 39. minutě pálil z dobré pozice těsně mimo, ale fanoušci Bragy si na další výraznější aktivitu museli počkat až do druhého dějství. Deset minut po změně stran zahodil slušnou šanci Pedro Santos, krátce po něm pak zkoušel štěstí i Vukčević. Srbský legionář se však nakonec druhé trefy přece jen dočkal: po centru Pedra Santose si v 58. minutě počkal na zadní tyči a hlavou usměrnil míč do sítě.

Boavista se sice na Estádio Municipal převážně bránila, i ona však měla své šance - a to zejména díky aktivnímu Luisinhovi. Ten zkoušel poprvé štěstí už ve 22. minutě, leč neuspěl, stejně jako později po hodině hry. Domácí gólman Kricjuk zůstal neprůstřelný, a to i po nebezpečné hlavičce Michaela Ucheba ze 76. minuty.

V té době už přitom Arsenalistas vedli 3:0: stoper Willy Boly vyslal přízemním pasem do samostatného úniku Crislana, který svoje bleskové sólo zakončil pohotovou střelou po zemi. Sedm minut před koncem pak přišel finální úder. Sampaio fauloval ve vápně, obdržel žlutou kartu, a střídající Alan z nařízené penalty ležérní střelou uzavřel skóre na konečných 4:0. Braga si tak před rozehráním Evropské ligy notně zvýšila sebevědomí, zatímco hostující kouč Petit se po slibném začátku sezony vrací zpět na zem..

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele