3. kolo
30.08.2015 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Paços Ferreira - FC Arouca 1:1

V utkání dvou rozdílných poločasů se dosud stoprocentní Arouca musela nakonec spokojit s jediným bodem ze hřiště Pacos Ferreira; nutno však dodat, že i remíza 1:1 je pro svěřence Lita Vidigala dobrým výsledkem. Oba týmy tak prodloužily svoji neporazitelnost o další kolo. Vše podstatné se stalo už v prvním dějství..

Zatímco totiž před změnou stran předváděli oba týmy živelný, atraktivní fotbal, závěrečných 45 minut se neslo spíše ve znamení tvrdé fyzické hry, faulů a nepřesností. Bylo zkrátka znát, že nikdo nechce poprvé v sezoně prohrát. S konečnou remízou bude v důsledku spokojenější Arouca, i proto, že prohrávala už od čtvrté minuty - rohový kop Pelého našel hlavičku Bruna Moreiry, který suverénně propálil Bracaliho. Hostující gólman tak inkasoval v novém ročníku vůbec poprvé.

Domácí měli mnohem živější nástup a hned v 8. minutě mohli vést už o dvě branky: parádní dlouhý pas Andrézinha si dokázal zpracovat Diogo Jota, srovnal si míč na střelu, ale pálil těsně nad břevno Bracaliho klece. Teprve poté se hra konečně vyrovnala a Arouca se začala dostávat do zápasu. Ve 35. minutě pak její zvýšená snaha vyústila ve vyrovnání: Bastosův krásný centr našel v ideální pozici Nuna Valenteho, který se příliš nerozpakoval a napálil míč za gólmana Marafonu.

Pacos Ferreira mohl uzmout zpět své vedení ještě v první půli; Bracali si však s nepříliš povedenou ránou Christiana z hranice vápna bez potíží poradil. Po změně stran na sebe ještě stihl upozornit hostující Simao, jehož projektil z uctivé vzdálenosti olízl tyč Marafonovy brány; domácímu strážci se hodně ulevilo, kdyby totiž střela mířila o pár centimetrů vedle, nemohl by s ní udělat vůbec nic.

Potom, zhruba kolem 60. minuty, už začalo být napětí na hřišti až příliš viditelné; na kopačky obou týmů se vkradla nervozita a hráči to začali přehánět s agresivitou a nasazením. Poslední šanci na změnu skóre zahodil v 74. minutě domácí Jota, Bracali však jeho tečovanou střelu famózně vychytal - a to bylo až do závěrečného hvizdu vlastně všechno. Výsledná remíza je tak nakonec zasloužená.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele