1. kolo
16.08.2015 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Moreirense FC - FC Arouca 0:2

Moreirense bude mít po nečekaně úspěšné loňské sezoně letos za cíl především záchranu, nevykročilo však zrovna pravou nohou - doma proti Arouce si jistě myslelo na body, nakonec však muselo spolknout prohru 0:2. Ve druhém dějství o tom svými brankami rozhodli Coelho a Maurides.

V prvním poločase byl zápas vyloženě nudný, a i celkově rozhodně nesplňoval kritéria fotbalových fajnšmekrů (ostatně i když celkový počet osmi žlutých karet, po čtyřech na každé straně, jasně hovoří o tom, jak obraz na hřišti zhruba vypadal). Technicky přece jen lépe vybavení hosté od začátku více kombinovali a snažili se aktivně postupovat na obranu soupeře, chyběla jim však odvaha i přesnost v poslední třetině.

Domácí gólman Nilson musel poprvé zasáhnout proti Valentemu, příliš se ale nezapotil; jeho obránci dobře drželi své pozice, takže hráčům Arouky nebyla nic platná ani vyšší aktivita a držení míče. A když už se přece jen probili ke střele, byl Nilson na svém místě, jak ukázal i krátce poté proti Limovi. Až Boateng se pokusil vystrašit také hostujícího strážce Bracaliho, hlavičkoval však mimo.

První půli zakončil stupňující se tlak Arouky a zblokovaná rána Freitase, po změně stran se však obraz hry lehce proměnil - Moreirense bylo výrazně aktivnější a pokusy Vítora Gomese s Valentem měly něco do sebe. Zrovna ve chvíli, kdy už se zdálo, že domácí přebírají otěže utkání, však přišla rána - Nuno Coelho v 69. minutě povedenou hlavičkou poslal Arouku do vedení.

K rozhodnutí vlastně stačily dva rychlé údery. Ten druhý si připsal o sedm minut později Maurides, jehož rána překonala Nilsona podruhé, a ve zbytku utkání už se vlastně pouze dohrávalo mezi oběma vápny. Pouze Boateng se pokusil nepřesnou střelou alespoň snížit manko; poslední šanci zápasu pak zahodil střídající Ernest Ohemeng. Závěrečný tlak Moreirense byl sice viditelný, ale úspěch nepřinesl.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele