1. kolo
15.08.2015 21:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - Vitória SC Guimarães 3:0

Porto splnilo doma proti Guimaraesi roli favorita a do nové sezony vstoupilo suverénní výhrou 3:0. Zatímco tedy hostům začátek nové éry pod vedením kouče Armanda Evangelisty hrubě nevyšel, Draci směle vykročili za svým cílem, kterým je podle slov Julena Lopeteguie jen a jedině mistrovský titul..

Hrdinou utkání se stal kamerunský útočník Vincent Aboubakar, který vstřelil dvě branky a měl i několik možností završit hattick, a také nová posila z Benfiky, výtečný bek Maxi Pereira, autor dvou asistencí. Vitória působila vyrovnaným dojmem pouze krátce na začátku druhého poločasu, jinak si další nový muž v portské sestavě, gólman Iker Casillas, pro své první čisté konto v modro-bílém dresu dokráčel vlastně bez problémů.

Lopetegui se rozhodl vyslat vedle Aboubakara do svého 4-3-3 křídelníky Cristiana Tella se Silvestrem Varelou, a právě ex-barcelonský talent připravil už po několika minutách první gólovou šanci - svůj brejk zakončoval chytrým pasem na Giannelliho Imbulu, francouzský záložník ale přepálil. O pár desítek vteřin později se nicméně už domácí mohli radovat: tentokrát to byl Varela, kdo rozjel celou akci, míč se přes Sandra dostal až k Aboubakarovi a mrštný Kamerunec tvrdou ránou propálil brankáře Douglase.

Vitória nehrála úplně špatně, Porto ji ale do šancí nepouštělo, ovládalo hru a před poločasem mohlo přidat i druhou branku; Aboubakar se tentokrát proměnil v asistenta, Héctor Herrera ale jeho míč před osamoceného Douglase včas doběhnout nedokázal. Už po změně stran pak hostující brankář předvedl velký kiks, když mu vypadl míč přímo před Tella, včas se ale vrátil bránící Joao Afonso.

Pojišťující trefa přišla až po hodině hry; Aboubakar si chytře naběhl za obranu, zbavil se pozornosti bránícího hráče a prudkou ranou propálil Douglase podruhé. Od té doby byli hosté na kolenou a mohou být rádi, že jim kamerunský ostrostřelec nenadělil víc "dárků"; šance na to měl, jako v 68. minutě, kdy jej vychytal Douglas, nebo o pět minut později při samostatném úniku. Ten nakonec vyřešil obětavým skluzem Josué Sá.

Devět minut před koncem pak poslední hřebíček do hostující rakve přibil Varela, jenž zpracoval skvělou přihrávku od Pereiry, vymanil se z pozornosti dvou obránců a ranou na přední zvýšil na suverénních 3:0. Vitória ještě mohla tento debakl v nastavení alespoň snížit, to by ale Valente musel se svojí stoprocentní šancí naložit mnohem lépe.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele