7. kolo
04.10.2015 19:15 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Porto - CF Os Belenenses 4:0

Celý poločas to vypadalo, že se snad Belenenses po dvou fackách naučilo být vyrovnaným soupeřem pro elitní tým. Porto nejenže před vlastními fanoušky do 45. minuty neskórovalo, ale navíc i na šance byl zápas překvapivě vyrovnaný. Po změně stran však Draci zapnuli na vyšší rychlostní stupeň a čtyřmi brankami smetli drzé návštěvníky ze hřiště..

Skóre otevřel v 53. minutě Tecatito Corona, o pouhé tři minuty později pak zvyšoval Brahimi, a definitivní tečku za zápasem udělali v závěrečné desetiminutovce ještě Osvaldo s Marcanem. Porto se tak alespoň dočasně osamostatnilo na první příčce, především ale potvrdilo, že má v tuto chvíli opravdu báječnou formu. Naopak lisabonský tým zatím zažívá rozpačitou sezonu; herně to z jeho strany není vůbec špatné, bodů je ale málo a pohárové příčky se vzdalují.

Dnes však mohlo být vše jinak; ve třinácté minutě si totiž první šanci zápasu připsal překvapivě hostující Kucá. Kapverdský útočník si naskočil na pas z levého křídla a Casillas se musel proti jeho ráně hodně činit. Favorita zachránil až jeho proslulý reflex. Alarmující pro portskou obranu je fakt, že i druhá velká gólovka Belenenses v prvním dějství přišla zleva - a dokonce ji zakončoval opět Kucá. Tentokrát už ani Casillas nic nezmohl; míč se však odrazil od tyče.

Draci měli v první půli také své šance - Brahimi překrásnou ránou napálil břevno a poté mířil v další příležitosti těsně mimo - očekávaný nápor však z jejich strany přišel až po změně stran. A v tu chvíli se naplno ukázalo, jaké má Belenenses problémy s bráněním top útočníků. Porto tak šlo do vedení hned v 53. minutě: Corona vyslal zprava tvrdou ránu a tečovaný míč skončil za zády bezmocného Huga Ventury. Pro toho šlo vůbec o frustrující zápas; prakticky si totiž ani nesáhl na míč a už jej lovil ze sítě podruhé, po Brahimiho parádní lavičce. Asistenci si připsal Maxi Pereira.

Za stavu 2:0 už hosty původní odvaha opustila úplně, takže místo snahy se zápasem ještě něco udělat přišly další dvě rány do vazu - a nakonec i další debakl, podobně jako dříve v sezoně proti Benfice (0:6) a naposledy v Evropské lize doma s Fiorentinou (0:4). Třetí gól přidal deset minut před koncem Pablo Daniel Osvaldo, který zpracoval přihrávku od Tella a i přes velkou pozornost hostující obrany úspěšně zakončil; finální úder pak Venturovi zarazil o sedm minut později po Laýunově pasu hlavou Iván Marcano, trestuhodně ponechaný ve vápně bez dozoru.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele