4. kolo
12.09.2015 19:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Estoril Praia - SC Braga 1:0

Výjezdy na venkovní hřiště zatím Braze letos příliš nejdou. Arsenalistas ve druhém kole padli na půdě Ria Ave těsně 0:1 a stejný výsledek zopakovali i dnes, tentokrát v Estorilu. Jediný gól zápasu vstřelil po změně stran Léo Bonatini; to už hosté hráli v deseti po vyloučení Maura, jehož těsně před koncem ještě následoval Willy Boly..

Stejně jako ve Vila do Condo přitom i dnes byla Braga lepším týmem, nedokázala však zužitkovat své šance. Boly, mladý stoper, kterého pro velký fotbal vychovala slavná akademie Auxerre, měl sám hned v úvodu slušnou šanci, a ještě v prvních deseti minutách na něj navázali Crislan s Pedrem Santosem. Domácí obrana však držela pevně.

V první půli prakticky nic nenasvědčovalo tomu, že by Estoril měl odejít ze hřiště jako vítěz. Gerso Fernandes sice svojí střelou ze 14. minuty hostující fanoušky notně vystrašil, to byl ale ojedinělý okamžik - jinak na hřišti jasně dominovali svěřenci Pedra Fonseky. Gól ale ne a ne vstřelit; nepovedlo se to Alanovi ani André Pintovi, který dokonce hlavičkoval do tyče. S postupujícími minutami měli hosté stále větší problémy probít se k vápnu, míč ale drželi stále pevně ve své moci. Těsně před změnou stran pálil nepřesně Goiano.

Že dnešní den bude pro Bragu nakonec smolným, naznačila už 51. minuta - Mauro totiž inkasoval druhou žlutou kartu a sudí Sousa jej (možná trochu přísně) vykázal ze hřiště. Estoril tak najednou hrál přesilovku, čímž se poměr sil na hřišti poměrně rychle obrátil. V 63. minutě sice ještě Leandro Chaparro branku netrefil, o šest minut později však už César narýsoval přesnou přihrávku na Bonatiniho a domácí šli do vedení.

Oslabená Braga se za stavu 0:1 už nezmohla na odpor; hostům se sice nadále dařilo kombinovat ve středu pole, Estoril však v pohodě bránil svůj těsný náskok a ani nemusel příliš vylézat z obranné ulity. Když pak v 80. minutě následoval Maura pod sprchy nešťastník Boly - tentokrát po přímé červené kartě - bylo rozhodnuto. Místo závěrečného tlaku na vyrovnání nezbývalo hostům nic jiného než v devíti mužích přečkat do finálního hvizdu.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele