6. kolo
27.09.2015 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

CS Marítimo - CD Tondela 1:0

Úvod sezony v podání nováčka z Tondely je zatím dokonale frustrující přehlídkou zmařených šancí a těsných jednogólových proher. Dnes hosté už popáté z šesti pokusů padli tím nejtěsnějším rozdílem, a to i přesto, že dohrávali více než půl hodiny v přesilovce. Co hůře, jedinou trefu utkání si za domácí Marítimo připsal Moussa Marega až v nastaveném čase..

Ačkoliv herně byli hosté (po změně stran) lepším a nebezpečnějším týmem, skutečně nejvytíženější postavou na hřišti byl rozhodčí, který udělil hned třináct (!) žlutých karet (a jednu červenou). Diallovo vyloučení z 56. minuty přinutilo Marítimo zatáhnout se do hlubokého obranného oblaku, nakonec však ostrovanům přálo štěstí. Tým z Madeiry se tak posunul na deváté místo v tabulce, Tondela zůstává s jedinou výhrou těsně nad pásmem ponoru.

Hosté dnes na nic nečekali a rozhodli se zlomit dosavadní špatné výsledky hned v úvodu. Už po několika desítkách vteřin se mohl do první šance probít Alberto, ztroskotal ale na pozorné obraně Marítima. Další minuty nabídly otevřený fotbal nahoru dolů: na jedné straně stříleli neúspěšně Rodrigues a Fransérgio, na druhé se aktivní Alberto vytasil s nebezpečným centrem do vápna, který jen těsně minul číhající Murilla s Mengou.

Ještě předtím, než se Diallo poroučel předčasně pod sprchy, byla jeho prezence na křídle hodně znát; neuplynula ani čtvrthodina hry a africký forvard měl na kontě už dva pokusy o zakončení. Nejprve však mířil mimo a poté narazil na pozorného gólmana Matta Jonese. Skvělý výkon v prvním dějství pak korunoval dělovkou od penaltového puntíku, která prosvištěla o píď vedle Angličanovy tyče.

Domácí v závěru první půle soupeře tlačili a Jones se musel mít na pozoru při šancích Ghazarjana s Costou, nakonec ale odolal a dal tak svým spoluhráčům možnost herní obraz otočit. Spouštěčem byla sekvence situací mezi 54. a 56. minutou, kdy Diallo nejprve obdržel žlutou kartu za faul na Tavarese, poté v další gólovce hlavičkoval těsně mimo, a nakonec se dalším nesmyslným zákrokem vykartoval úplně.

Pro Marítimo to byla velká rána; hosté totiž převzali iniciativu prakticky okamžitě. Murillo minul tyč snad o deset centimetrů, Júniora zase vychytal pozorný Salin, a francouzský gólman si poradil i s Albertovou střelou, po níž ještě Murillo dorážel do boční sítě. V té době už byli domácí smířeni s tím, že zbytek zápasu stráví na vlastní polovině.

Díky skvělým výkonům stoperské dvojice Deyvison - Dirceu a celkově vzorové organizaci defenzivní činnosti však sílícímu tlaku soupeře odolali, i když často jen za cenu odkopů, a nakonec měli ve druhé minutě nastavení poslední slovo. Po rychlém brejku se balon dostal k Maregovi, který na hraně vápna napřáhl a parádní ránou k Jonesově tyči vykouzlil pro Nacional cenné tři body.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele