2. kolo
23.08.2015 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

CD Nacional - União Madeira 1:0

Nováček Uniao Madeira si na úvod sezony musí připadat v první lize doslova jako doma - po prvním kole, kdy před vlastním publikem porazil Marítimo, tentokrát zajížděl na půdu Nacionalu. Všechny tři týmy pocházejí z Funchalu, takže cestování zatím v Uniau řešit nemuseli. Dnes však už zápas dopadl z jejich strany hůře, Nacional zvítězil těsně 1:0..

Rozhodující trefa padla pět minut před pauzou; domácím se tak podařilo využít optické převahy z úvodního dějství, i když na stoprocentní šance bylo utkání hodně skoupé. Hosté se zpočátku soustředili na defenzivu, po změně stran ale pookřáli a ukázali, že mohou být pro Primeiru skutečným přínosem. Bohužel pro jejich fanoušky to nestačilo - a to ani přesto, že Nacional dohrával posledních pět minut v deseti.

Úvodní minuty nabídly oproti očekávání docela svižné tempo, různých pološancí a zajímavých náznaků jsme viděli poměrně dost, skutečné ohrožení jedné z branek však dlouho ne a ne přijít. Hodně střel bylo zblokováno, pár jich letělo mimo tyče; pokud však už někdo reálně zahrozil, byli to domácí. Ve 25. minutě se to poprvé povedlo Washingtonovi, který hlavičkoval do břevna.

O čtvrt hodiny později potom už hráči Nacionalu mohli slavit - Francisco Soares seřídil svá mířidla lépe než jeho spoluhráč a hlavou zakončoval přesně. Jistě zasloužené poločasové vedení, vzhledem k tomu, že přece jen kvalitnější borci Nacionalu soupeře přehrávali; to ostatně trvalo i v prvních minutách druhého dějství, kdy měl další dobrou šanci Washington.

Ne že by nebyla vidět hostující snaha o vyrovnání, na domácí straně však stály zkušenosti a spokojenost s průběhem zápasu, takže to nováček měl navzdory svému odhodlání velmi těžké. V 78. minutě ještě přežil pokus Sequery a začal se nadechovat k závěrečnému tlaku; v 85. minutě byl navíc po druhé žluté kartě vykázán ze hřiště Ali Ghazal, takže vše bylo připraveno k dramatickému finále. Uniao však v tomto ohledu zklamalo, vypotilo už pouze nepřesný pokus střídajícího Jhondera Cádize a nakonec tak musí spolknout těsnou prohru.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele