28. kolo
12.04.2015 20:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Vitória FC Setúbal - Sporting CP 1:2

Sportingu se po více než čtyřleté pauze konečně zase podařilo vyhrát v Setúbalu, žádná sláva to ale opět nebyla. Nedisciplinovaní lisabonští, kteří napříč zápasem posbírali sedm žlutých karet, si zavařili především mizernými vstupy do obou poločasů...

Napoprvé ještě nešlo o nic závratného, nicméně první desetiminutovku utkání si Lvi za rámeček určitě nedají a hlavička Schmidta ze sedmé minuty si při větší razanci klidně mohla najít cestu do brány.

Sporting na sebe poprvé upozornil až po 12 minutách třemi po sobě jdoucími pokusy, z nichž si k brankáři Raederovi našla cestu až ta poslední z dílny Joãa Mária. I přesto se Lvi dlouho ne a ne dostat do pořádného tempa a ve 29. minutě je divže nezaskočil Paulo Oliveira, jehož hlavička po rohovém kopu skončila na břevně.

Favorité konečně zabrali až na samotném závěru úvodní části, kdy hned dvakrát trestali. Nejprve pěkně odcentroval Miguel Lopes, aby se prosadil Carlos Mané. A na úplném sklonku poločasu udeřil i Junya Tanaka, když obránce Vitórie zachytil dlouhý nákop pouze za cenu jeho pohodlného finiše z druhé vlny.

V tu chvíli se možná Sporting zdál být na cestě za klidným vítězstvím, to by však nesměl začátek druhého dějství podchytit způsobem, jakým ho podchytil. Ihned ve 47. minutě Korejec Suk Hyun-jun využil nedůslednosti obránců, proháčkoval se skrz obránce, vyhnul se i brankáři a do prázdné klece vstřelil kontaktní gól.

Další komplikace pro lisabonské nastala v 64. minutě, když byl za druhou žlutou kartu velice přísně vyloučen obránce Ewerton, a bylo tak de facto anulováno dřívější vyloučení pro změnu hráče v zelenobílém za strkanici se soupeřem.

Lvi každopádně utkání do vítězného konce přeci jen dotlačili - i přes Schmidtovu šanci přímého kopu a další příležitost Lupety.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele