11. kolo
29.11.2014 21:15 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Vitória FC Setúbal 3:0

Reprezentační přestávka Sportingu očividně prospěla - a především tedy jeho střeleckému apetitu. Po pohárovém debaklu Espinha (5:0) a menším výprasku Mariboru v rámci Evropské ligy (3:1) přichází další suverénní výhra, tentokrát proti relativně neoblíbenému Setúbalu...

Lisabonští z posledních pěti ligových měření sil s Vitórií FC vydolovali všehovšudy dvě výhry a za tou dnešní třetí vpravdě nevykročili nijak rozhodně. Celý první poločas byl totiž tak akorát koncertem jejich zahozených šancí.

S tou první přišel už v páté minutě Slimani, jenž z pár kroků nepochopitelně netrefil prostor mezi třemi tyčemi po ideálním Jeffersonově centru z pravé strany. O něco později to pak ten stejný hráč měl o dost těžší s vlastní hlavičkou po dodávce od druhé postranní čáry. Ve 12. minutě se o slovo poprvé přihlásil také Alžířanův kolega Montero, jenž se dokonce důrazně protlačil k zakončení do brankové konstrukce.

První dvacetiminutovka byla střeleckými příležitostmi Lvů doopravdy nabitá. Jefferson to například zajímavě zkoušel z přímého kopu, Nani se uvedl jednou technickou střelou a Montero ve 37. minutě zakončoval dokonce efektivní patičkou. Ani jednou se fotbalisté Sportingu z kýžené branky radovat nemohli.

Schovat si to tedy museli až na druhou část, ačkoliv také tu načali familiárně - nějakou tou střelbou bez pořádného efektu. Konkrétně se jednalo o Naniho ošklivě přepálený pokus, respektive o něco přesnější projektily Montera se Slimanim přesně po hodině hry.

Ledy tedy byly definitivně prolomeny až v 63. minutě, když Slimani perfektně načasoval svůj náběh na Jeffersonův kroucený centr z levé strany a takzvaným "angličákem" konečně potěšil domácí fanoušky.

Ti se přitom ani nestihli doradovat a už měli před sebou další důvod k oslavám: ihned po rozehrávce hosté hrozivým způsobem odevzdali míč Slimanimu a po jeho jednoduché předávce z dobrých 30 metrů úspěšně napřáhl Montero - 2:0, šmitec.

Posléze již opravdu nebylo moc co řešit, a tak si Capel po příhře jiného žolíka Carrilla dokonce mohl dovolit neuvěřitelný způsobem zazdít vyloženou šanci - prakticky na malém vápně potřeboval už jen rutinně sklepnout balon do odkryté sítě, místo toho ale natrefil pouze na břevno.

Nicméně Leões si třetí branku připsali tak jako tak - znovu prostřednictvím Slimaniho, jenž v nastavení správně vytušil směr brilantního centru Cédrika a hlavou pohodlně stanovil finální skóre 3:0.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele