31. kolo
02.05.2015 21:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - CD Nacional 2:0

Sporting dokázal porazit nevyzpytatelný Nacional před vlastním publikem 2:0 a zarazil tak jeho šanci dotáhnout se k pohárovým příčkám. Lvi už nyní mají prakticky jistotu, že sezonu zakončí na třetím místě..

Jejich výhra se nicméně nerodila vůbec lehce. Až po změně stran otevíral skóre Fredy Montero, a kolumbijský šutér také ve třetí minutě nastavení zvyšoval na konečných 2:0. V prvním dějství ještě Nacional držel bezbrankovou remízu, i když Sporting podle očekávání herně dominoval.

Ve 20. minutě našel Montero chytrým pasem Junyu Tanaku, japonský záložník však hlavičkoval vedle - a o osm minut později mohla padnout první branka překvapivě na druhé straně. Reprezentační gólman Rui Patrício musel proti Tiagu Rodriguesovi ukázat, proč mu kouč Marco Silva důvěřuje natolik, že z něj udělal kapitána.

S blížícím se koncem první půle Sporting pomalu utahoval šrouby a připsal si několik dalších šancí. Ve 36. minutě Cédric Soares hledal pasem Maného, ten však pálil mimo; těsně před pauzou se Lvi navíc dožadovali pokutového kopu, když se Mané ve vápně poroučel k zemi. Píšťalka sudího nicméně zůstala němá. Neuspěl ani Tanaka, jehož ránu na poslední chvíli zblokoval bránící Freire.

Nespokojený Marco Silva udělal do druhého dějství dvě změny - Rosella s Capelem nahradili Adrien Silva a André Carrillo. Důsledkem byla zvýšená aktivita a právě Carrillo ve 48. minutě střílel těsně vedle tyče. O osm minut později si pak domácí tribuny konečně mohly zakřičet "gól" - peruánský záložník potvrdil zlatou ruku svého trenéra, když našel ve vápně Montera, který skluzem propálil brankáře Gottardiho.

Po hodině hry měli domácí oprávněný pocit, že by se po ruce Boubacara měla kopat další penalta, ani tentokrát jim však sudí Machado nevyhověl. Nezbývalo jim tak než přežít závěrečný nečekaný tlak Nacionalu - Freire dvakrát pálil nad břevno - a podruhé udeřit až ve třetí minutě nastavení, když Montero dorážel do prázdné Maného vyraženou střelu.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele