29. kolo
19.04.2015 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sporting CP - Boavista FC 2:1

Neochvějně za Ligou mistrů kráčí lisabonský Sporting, který dnes ve vyhroceném utkání před vlastním publikem udolal nováčka z Boavisty 2:1. Portský tým na Alvalade favorita notně postrašil, nakonec však domácí dokázali zužitkovat vyšší aktivitu a po zásluze berou všechny body. Ani jeden z týmů nedohrál v plném počtu..

Boavista se do Primeiry dostala na jakousi "divokou kartu"; ještě loni totiž hrála pouze třetí nejvyšší soutěž a propustku do první ligy jí zajistilo až rozšíření z dosavadních 16 účastníků na 18. Navzdory tomu se však svěřenci Emmanuela Petita po většinu sezony prezentují solidními výkony a drží se mimo sestupové pásmo. Dnes přijeli do hlavního města s cílem zápas Sportingu co nejvíce ztížit, tato jejich ambice však vzala za své už po několika vteřinách - první centr domácích do vápna odvrátila jejich obrana pouze k Adrienu Silvovi, který akrobaticky uklidil míč za záda gólmana Miky.

Portský celek, jehož léta slávy krátce po přelomu tisíciletí má ještě řada fanoušků v živé paměti, však zareagoval překvapivě rychle. Už v sedmé minutě bylo srovnáno, když si Zé Manuel naskočil na povedený pas z levé strany a hlavou propálil reprezentačního gólmana Ruie Patrícia. Začínalo se tak znovu, a přestože Sporting měl územní převahu, obrany Boavisty držela po zbytek první půle pevně.

Až v nastavení poločasu přišlo další vzrušení - hosté se osmělili do ojedinělého úniku, který musil hasit Tobias Figueiredo pouze za cenu přímé červené karty. Zé Manuelovi se dokonce málem podařilo využít přesilovku ještě před změnou stran, pálil však pouze do břevna.

Ve druhé půli se favorit i přes početní nevýhodu opět ujal tempa a v 54. minutě mohl jít podruhé do vedení, to by však Mika nesměl parádním zákrokem uhájit naděje svého týmu na bodový zisk. Na další trefu si tak fanoušci museli počkat ještě dalších 12 minut. Sportingu k jejímu vstřelení stačili dva střídající hráči - William Carvalho, jehož delikátní dlouhý pas dolétl až k zadní tyči, a zakončující Islam Slimani se svojí hlavičkou.

Šance Boavisty na závěrečné zdramatizování zápasu pak vzaly za své minutu před koncem stanovené hrací doby, kdy Philipe nedovoleným způsobem zastavil Slimaniho; byl to jeho už druhý "žlutý" prohřešek během pouhých dvou minut, musela tak následovat červená karta a počty hráčů se v obou týmech vyrovnaly. Za tohoto stavu už si Sporting v závěrečných několika minutách vedení bez problémů pohlídal.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele