12. kolo
06.12.2014 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

SL Benfica - CF Os Belenenses 3:0

Benfica byla v domácím zápase proti Belenenses jasným favoritem, střely ostrými si však schovávala až do druhého dějství. Po bezbrankové první půli se nakonec během pouhých devatenácti minut prosadili Lima, Pérez a Salvio a zajistili tak Orlům pohodlnou výhru 3:0.

Ačkoliv to tak podle celkového skóre nevypadá, podali hosté na Estádio da Luz sympatický výkon a několikrát se dostali velmi blízko ke vstřelení gólu. Poprvé taková situace nastala v 19. minutě, kdy Caeiro po Palmeirově pasu hlavičkoval na bránu a gólman Júlio César musel předvést parádní zákrok. Ještě předtím se jako první připomněl domácí záložník Nicolás Gaitán, který nikým neatakován z dobré pozice netrefil.

Neuspěl ani Luisao, jehož hlavička jen prosvištěla kolem pravé tyče hostující klece; gólman Matthew Jones tak měl i podruhé pořádné štěstí. Na druhé straně se odvážně hrající hosté probili deset minut před koncem první půle do další výborné situace, Fredyho individuální akce však byla zakončena střelou pouze do boční sítě.

Po změně stran sledovali diváci několik opatrných úvodních minut; teprve po hodině hry se Benfica konečně opravdu osmělila a třemi rychlými trefami zlomila odpor překvapivě konkurenceschopného soupeře. Předzvěstí první trefy byla už Gaitánova rána mířící těsně mimo, v 64. minutě však bylo hotovo - argentinský záložník se tentokrát převtělil do role asistenta a z rohového kopu našel Jonáse, který posunul míč na přesně hlavičkujícího Limu.

O šest minut později pak dostali domácí výhodu pokutového kopu, který proměnil Enzo Pérez, a finální úder zasadil v 83. minutě Salvio po další Gaitánově skvělé akci - Argentinec prošel přes tři bránící hráče a perfektním centrem našel volného střelce. Ani za rozhodnutého stavu se však Belenenses nevzdalo a v nastavení mohlo alespoň zkorigovat skóre, Sturgeon se však po Camarově pasu k zakončení nedostal.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com, portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ted to musí být za 3 body -příští kolo nebude ani 1.

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele