22. kolo
21.02.2015 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Moreirense FC - SL Benfica 1:3

Benfica sice na půdě Moreirense ještě v poločase prohrávala, nakonec však po drtivém tlaku dokázala otočit a výhrou 3:1 si pojistila místo na čele tabulky portugalské ligy. Oba týmy se letos střetly už počtvrté, a počtvrté měli navrch lisabonští..

Domácí nezačali vůbec špatně a po parádní technické střele Joaa Pedra zaskočili favorita vedoucí brankou, jenže obhájce titulu si vytvořil po změně stran obrovskou převahu, kterou brankami zúročili postupně Luisao, Eliseu a Jonas. Moreirense může litovat červené karty pro Andrého Simoese; v oslabení už se ubránit zkrátka nedokázalo.

Benfica šla do utkání s vědomím, že v roce 2015 už v těžkých venkovních duelech dvakrát uklouzla, a domácí toho zpočátku využívali - už po třech minutách převzal aktivní Joao Pedro míč od Battaglii, poradil si s bránícím Jardelem a těsně přestřelil Arturovu klec. Trvalo celých deset minut, než favorit dokázal odpovědět, leč Jonas v nepřehledné situaci po rohovém kopu trefil pouze tyč.

Ve 35. minutě se pak sympaticky hrající Moreirense dočkalo odměny: tentokrát si kreativní část úkolu vzal na starost Arsénio, který našel trestuhodně neobsazeného Pedra, a domácí forvard z hranice vápna obstřelil bezbranného Artura. Kouč Benfiky Jorge Jesús tak musel o poločase svým svěřencům řádně vyčinit..

..a ať už jim v kabině kladl na srdce cokoliv, evidentně to zafungovalo. Orli totiž po změně stran naprosto nepřipouštěli jakoukoliv diskusi a soupeře mačkali jako citron. Salvio se sice penalty dožadoval neúspěšně, v 58. minutě už ale bylo vyrovnáno - Luisao hlavičkou po rohu poprvé propálil domácího gólmana Marafonu.

O pouhé dvě minuty později se pod sprchy poroučel hříšník Simoes, a odpor Moreirense se v tuto chvíli definitivně zlomil. Suverénní Benfica šla poprvé do vedení v 65. minutě, opět po rohovém kopu; tentokrát zakončoval Eliseu, který zvolil nečekanou technickou střelu. Nutno uznat, že Marafona zazmatkoval a předvedl slušný "kiks".

Finální pojistku přidal o osm minut později po krásné týmové akci Jonás; Pereira z pravého křídla našel Salvia, jehož parádní pas bylo potřeba už pouze doklepnout do odkryté svatyně. Závěrečný tlak už sice nabídl pouze neúspěšnou ránu Talisky, který střílel těsně vedle tyče, to ale lisabonskému týmu vadit nijak nemusí; velmi důležité tři body si bez problémů pohlídal.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele