29. kolo
18.04.2015 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - Académica Coimbra 1:0

Porto dnes předvedlo proti Coimbře mnohem suverénnější výkon, než by napovídalo konečné skóre 1:0. Kombinace laxnosti v zakončení, dobře postavených hostujících tyčí a heroických zásahů brankáře Cristiana však držela hosty ve hře až do závěrečného hvizdu, ačkoliv nutno uznat, že k vyrovnání měli po většinu času hodně daleko.

Zpočátku šlo přitom ještě vše podle plánu - Draci otevřeli skóre hned z první vážnější šance zápasu. Ve 12. minutě se o to postaral Hernani, a ani k tomu nepotřeboval spoluhráče; jeho sólový nájezd na bránu sice Cristiano nejprve zlikvidoval, podařilo se mu však míč pouze vyrazit, takže následovala dorážka do odkryté branky.

V následujících minutách nic nenasvědčovalo tomu, že jsme měli možnost vidět jediný gól večera. Aktivní Evandro mohl zvýšit hned dvakrát; nejprve po povedené ráně z dálky, poté po nebezpečné střele do Cristianovy tyče, kterou se ještě pokoušel z dorážky zužitkovat nepřesně pálící Aboubakar. Domácí zaváhali i při slibném závaru po rohovém kopu (42'), a jejich střelecký zmar po Hernaniho otevírací trefě korunoval Ángel, jehož famózně vychytal Cristiano.

Hostující tým měl vlastně pouze dvě slibnější šance - v každém poločase jednu. Nejprve ve 39. minutě Rafa Lopes po rychlém brejku přestřelil, poté Ivanildo nadvakrát nedokázal propasírovat míč přes Fabiana (65'). Jinak to jiskřilo pouze na opačné straně hřiště. Cristiano se rozhodně nenudil; když zrovna nedával vyniknout svým reflexům (jako po přímém kopu Ángela), zaměstnávala jeho nervy vychýlená muška domácích střelců (Aboubakar v 55. minutě ze skvělé pozice pálil zbůhdarma mimo).

Po vypršení stanovených 90 minut tak na tabuli stále svítilo skóre 1:0; Coimbra měla pořád šanci utrhnout se do nějakého rychlého protiútoku a dokonale zmrazit celé Dragao. Místo toho však diváci sledovali pokračování festivalu zahozených příležitostí na druhé straně, o což se tentokrát staral Martínez - kolumbijský šutér v nastavení mohl zvyšovat hned dvakrát, nejprve jej však vychytal Cristiano, poté minul prázdnou branku.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hra je se to od 19h. a ne 17h.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele