25. kolo
15.03.2015 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

CS Marítimo - Sporting CP 0:1

Sporting zvedl hozenou rukavici a může se pomalu začít těšit na Ligu mistrů. Utkání v Marítimu příliš fotbalové krásy nenabídlo; domácí potvrdili, že jsou před vlastním publikem velice nepříjemným soupeřem i pro papírové favority, ale nakonec je položila jediná penaltová situace ze 33. minuty. Prosadil se Adrien Silva.

Svěřenci Marka Silvy věděli, že díky zaváhání Bragy (která podlehla Benfice) mohou na třetí příčce odskočit už na sedm bodů, čekal je ale těžký úkol - vždyť připomeňme, že na Madeiře už letos padlo i Porto (0:1). Očekával se tak spíše vyrovnaný, bojovný zápas, a přesně toho se také diváci nakonec dočkali.

Marítimo už sice letos o nic nehraje, takřka jistě skončí v klidném středu tabulky, nicméně nadále mohlo míchat kartami na čele - ukázalo se to už ve 4. minutě, kdy se zničehonic dostal do samostatného nájezdu Sousa. Kdyby byl zakončoval o něco dříve, mohli jít domácí do překvapivého vedení; takto ale brankáři Rui Patríciovi stačilo dobře vyběhnout a nebezpečí zlikvidovat.

Sporting tedy první varování "přežil" a postupem času začal více kontrolovat hru, do vedení jej však nedostala žádná postupná týmová akce, nýbrž pochybný faul Ferreiry ve vápně a následná penalta. K jejímu zahrání se postavil Adrien Silva, který nezaváhal a uklidil míč k levé tyči brány střežené Romainem Salinem.

Po herně vyrovnané první půli se domácí kouč rozhodl oživit ofenzivu vysláním liberijského univerzála Thea Lewise Weekse; místo mu uvolnil Fransérgio. První velkou příležitost druhého dějství však měl Sporting, konkrétně jeho hrotový útočník Islam Slimani, který si naběhl za obranu a Salinovu klec minul jen o několik čísel.

A to byla vlastně poslední opravdová "gólovka" celého zápasu. Na straně hostů poutal největší pozornost aktivní Nani, jehož centrům a náběhům však chyběla přesnost; portugalský reprezentant technicky své soupeře jasně převyšoval, ke kýženému efektu to ale nevedlo. Marítimo se naopak soustředilo na co nejrychlejší protiútoky, často zakládané už u Salina.

Snaha o vyrovnání byla u ostrovního celku evidentní - v 71. minutě si například Xavier pokoušel vykoledovat penaltu, sudí ale jeho záměr prokoukl a ocenil jej žlutým kartonkem. Napomenutí si v závěru za zdržování vysloužili i hostující Joao Mário a brankář Rui Patrício, což dokládá, jak moc chtěl Sporting těsné vedení v důležitém a nelehkém zápase udržet. Nakonec se mu to povedlo.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele