29. kolo
18.04.2015 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

CF Os Belenenses - SL Benfica 0:2

Belenenses v malém lisabonském derby opět ukázalo, že se s ním letos zkrátka musí počítat - svěřenci Jorgeho Simaa favorizovanou Benfiku hodně trápili, i když jim to v konečném důsledku nebylo nic platné. Hosté totiž měli ve svých řadách Jonase, který dvěma brankami rozhodl o jejich výhře 2:0.

Úvod zápasu ještě probíhal podle očekávaných osnov - i když Orli možná otevřeli skóre dříve, než sami doufali. Stačilo jim k tomu pět minut a jedna nevídaná hrubka domácí obrany, po níž se míč dostal přímo k Limovým kopačkám; hostující útočník sice následně ztroskotal na vybíhajícím brankáři Venturovi, tomu se však podařilo vyrazit balon pouze před prázdnou branku k Jonasovi. Takovou šancí už pohrdnout zkrátka nešlo.

Domácí se ale nevzdali. Letos oproti předpokladům stále živí naději na postup do pohárové Evropy, a dnes jako by se rozhodli, že si nenechají celosezonní tvrdou práci zkazit pouze tím, že jejich soupeř míří za obhajobou mistrovského titulu. Ve 23. minutě napřáhl z dobrých třiceti metrů Martins a César měl co dělat, aby si s jeho pumelicí poradil; nakonec ji sice vytlačil mimo branku, dalo mu to ale spoustu práce.

Benfica hrála trpělivě, snažila se kontrolovat zápas a čekala na možnost k dalšímu úderu. Ta nakonec přišla v 60. minutě, a opět u toho byl Jonas - akci založil Gaitán chirurgicky přesným centrem na zadní tyč, domácí opět potopila laxní defenziva, která nechala úspěšného střelce zcela osamoceného, a Ventura už s touto situací nemohl dělat zhola nic.

Aktivní Martins následně na druhé straně vypálil jen těsně mimo a Jonasovu šanci na hattrick zhatil obětavý blok jednoho z obránců, skutečné drama si ale Belenenses schovali až do nastaveného času - i když je otázkou, jestli by po snížení na 1:2 dokázali ještě najít síly k vyrovnání. Díky Césarovi se to však nakonec nemuselo řešit, brazilský gólman totiž předvedl excelentní zákrok proti úplně volnému Camarovi a udržel čisté konto.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele