33. kolo
17.05.2015 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

CF Os Belenenses - FC Porto 1:1

Vůbec poprvé od přelomu tisíciletí se Porto musí dva roky obejít bez mistrovského titulu. Definitivně o tom rozhodla jeho dnešní remíza na půdě Belenenses, které v samém závěru vyrovnalo a zasloužilo se tudíž o to, že Benfica nemusí své vlastní ztráty nijak litovat...

Draci sice ještě před výkopem měli teoretickou šanci na zisk trofeje, na hřišti to však vypadalo, že už tomu ani sami nevěří; přestože totiž první poločas zakončili ve vedení, z herního hlediska nebyli lepším týmem. Naopak Belenenses zaznamenalo v úvodním dějství hned několik šancí, tu první zahodil už ve 12. minutě Camara, jenž ve skluzu pálil těsně vedle Héltonovy tyče.

Napodruhé už tentýž hráč brankový prostor trefil, hosty však zachránil veterán Hélton, který zlikvidoval útočníkův samostatný nájezd. Obrana Draků si určitě hodně oddechla - celou situaci totiž hrubě podcenila. O pár minut později se do další dobré příležitosti dostal Sturgeon, který se, stejně jako předtím Camara, ocitl přímo před Héltonem; i tentokrát však brazilský gólman vytáhl skvělý zásah a udržel bezbrankový stav.

Portu se nedařilo vůbec nic - kolabovalo v defenzivě a jeho elitní útočník, nejlepší střelec ligy Jackson Martínez, na sebe poprvé upozornil až ve 42. minutě, kdy zbytečným 'oranžovým' faulem zkosil zezadu Díase. Kdyby se byl poroučel pod sprchy, nemohl by se příliš divit. Místo toho však sudí ukázal benevolenci a dal mu pouze žlutou. Naštěstí pro Porto, protože o dvě minuty později už Martínez zničehonic otevíral skóre - Alex Sandro načechral centr do vápna a Kolumbijec jej hlavou uklidil do sítě.

Ve druhém dějství už Porto hrálo o poznání lépe a mělo šance na zvýšení; Torres však po Quaresmově pasu napálil pouze bránícího Nélsona, zatímco Evandrova překvapivá střela po přímém kopu Martinse Indiho prolétla vápnem těsně vedle Venturovy tyče. A pak, stejně jako v první půli, přišla v závěru branka na nečekaném konci hřiště - domácí Tiago Silva z hraničního ofsajdového postavení propálil Héltona a zajistil plichtu 1:1.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele