12. kolo
05.12.2014 21:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Boavista FC - Sporting CP 1:3

Oslabená Boavista se po reprezentační přestávce má co ohánět - nejprve přišla drtivá prohra s Marítimem, teď zase Porto vyloupil nekompromisní Sporting. Ten stejně jako posledně pálil ostrými pouze po změně stran, a tentokrát prostřednictvím Jonathana Silvy i do vlastní branky. Kaňkou na dnešní jasné výhře lisabonských bezesporu bude zranění Naniho...

Zatímco proti Setúbalu se Sporting docela klidně mohl ujmout vedení již před pauzou, jenom mu scházely preciznost či štěstí v koncovce, tentokrát si něco takového lze představit jen těžce. První zajímavou událostí bylo po půlhodině hry Naniho odkulhání ze hřiště, a i když byl poté jeho náhradník André Carrillo na pravé straně poměrně aktivní, žádnou ze svých akcí ovšem nedotáhl ani k pološanci.

Po obrátce už to šlo. Hned v 53. minutě William nastartoval Carrilla, který se prohnal kolem posledního obránce a prudkou ranou konečně nasměroval hráče ve žlutém do vedení - a za herní pohodou. Hned za pár sekund se tedy Carrillo na pravé straně pro změnu proháčkoval ke gólové příhře, které s menšími rozpaky zužitkoval Carlos Mané.

Již po 55 minutách tak mohli být lvi v relativním klidu a nemuselo jim ani příliš vadit, že v 75. minutě ve vyložené pozici po zpětném pasu Montera trestuhodně přestřelil João Mário. On sám si ostatně spravil chuť ihned záhy, když navázal na další akci hráče zápasu Andrého Carrilla.

Pouhou kosmetickou úpravu konečného skóre potom tedy znamenal vlastní gól Jonathana Silvy z 87. minuty.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

domáci 3 podstatné absencie + kvalita Sportingu = 0:4

Reagovat
Hiko

No, na tuhle úroveň se ještě BFC nedostala, ale co není, může být

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele