22. kolo
09.03.2014 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Vitória FC Setúbal - Sporting CP 2:2

Utkání Setúbalu se Sportingem se točilo kolem jedné osoby, nebyl jí však žádný ze zúčastněných hráčů - v dramatickém závěru se nejvíce předvedl sudí Vasco Santos, který korunoval svůj hrůzostrašný výkon penaltovým veletočem. Jedna kontroverzní trefa, jeden neuznaný regulérní gól a dvě minimálně hodně rozporuplné penalty zastínily výkon obou mužstev, která se rozešla remízou 2:2.

Sporting sice bojuje o titul, v Setúbalu však od začátku tahal za kratší konec - zejména Joao Mário byl hodně vidět a způsoboval favoritovi velké problémy. První velká šance přišla ve 28. minutě, kdy Pedro Tiba vtrhnul do vápna a dokázal i jedovatě vypálit, ale Rui Patrício si s jeho ránou zkušeně poradil. O chvíli později už přišel první kontroverzní okamžik - Adrien Silva dostal míč do sítě, gól však nebyl uznán pro diskutabilní ofsajd. Míč se přes Héldona dostal ke Slimanimu, který zblízka hlavičkovat na bránu, ale brankář Kieszek dobře zasáhl. Silva se následně dostal k dorážce, která měla platit, leč muži v černém rozhodli jinak.

O šest minut později už Slimani skóroval - i tentokrát vystoupal ve vápně nejvýše, naskočil si na centr a hlavičkoval na bránu. Vypadalo to, že Kieszek míč skvělým zákrokem zneškodní, ale alžírský útočník gestikuloval, že balon byl už za čárou - a sudí jeho stížnost uznal jako oprávněnou. Opakované záběry jsou neprůkazné, ale na to se historie neptá - stav byl 0:1.

Pro Setúbal to byl krutý vývoj, jelikož v první půli byli právě oni lepším týmem; rozdílem byla efektivita Slimaniho, s nímž si domácí obrana zkrátka nevěděla rady. Africký forvard mohl zvýšit těsně po změně stran, hlavičkoval však těsně mimo - a to se ukázalo jako velké zaváhání, jelikož v 51. minutě už bylo srovnáno. Po skvělé týmové akci se k míči dostal Rafael Martins a přízemní ránou propálil Ruie Patrícia.

Další šanci Setúbalu, který i nadále diktoval dění na hřišti, zahodil v 77. minutě Ricardo Horta - šlo by o nádhernou branku, mladý křídelník si totiž před střelou pohrál s Williamem i Mauríciem, nakonec však těsně minul Patríciovu tyč. Vše tak bylo připraveno k dramatickému finiši, který začal v 85. minutě, kdy se hosté neúspěšně dožadovali penalty za faul na Slimaniho; to však byl teprve začátek.

Sudí Santos totiž odpískal penaltu o chvíli poté, ačkoliv bylo jasné, že Capel svůj pád po střetu s Queirosem minimálně hodně přihrál. To však Adriena Silvu zajímat nemuselo, svojí šance se chopil bezchybně a navrátil Sportingu vedení. Domácí se však nemuseli cítit poškozeni, jelikož minutu před koncem pomohla vyšší síla zase jim - Zequinha šel ve vápně k zemi způsobem, který si vyloženě koledoval o jasnou žlutou za simulování, místo toho se ale kopela další desítka. Z té pak Ricardo Horta vyrovnal na konečných 2:2.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hiko

žádná 10, pěkně tři body na Alvalade 0:2 to bude

Reagovat
fantomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele