25. kolo
29.03.2014 21:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Vitória SC Guimarães 1:0

Dnes uplynul přesně rok od zvolení Bruna Carvalha za nového prezidenta Sportingu - a za oněmi 12 měsíci se teď Lvi i díky těsné, poctivě vybojované výhře nad Guimarãesem mohou ohlížet s velkou radostí. Dál živí sen o mistrovském titulu, zatímco ten o Lize mistrů už jim s téměř 100procentní jistotou nikdo nesebere...

Hráči Sportingu u příležitosti Carvalhova výročí nastoupili se jmény klubových partnerů (socios), kteří prezidenta volí, na zádech a do utkání odstartovali s patřičnou vervou. Možná až s příliš velkou. Slimani si totiž ihned v obří šanci, v sólovém úniku dával až příliš záležet na koncovce, až se nakonec ke střele ani neodhodlal, raději spadl - a vykoledoval si žlutou kartu za simulování.

Silný start Sportingu obsahoval více - také prudkou ránu Jeffersona z přímého kopu -, ale příležitosti si vytvářeli i hosté. Například Crivellarova rána byla ztečována jen těsně vedle. Účet poněkud uvadajícího prvního poločasu potom ukončil ten, kdo jej neslavně založil: Slimani po centru Capela hlavičkoval mimo.

Druhé dějství favorit načal opět s velkým odhodláním skórovat a tentokrát se mu to už povedlo. V 50. minutě se na hraně šestnáctky otočil Rojo, vypálil a za vydatného přispění soupeřovy teče mohl jít opět slavit gól - jeho branka proti Académice se rodila jako přes kopírák.

Tento gól se nakonec ukázal být vítězstvím, ačkoliv tehdy rozhodně nebylo hotovo. Capel mohl brzy nato upravovat na 2:0 po výtečném centru Maného a Monterovi asistenti upřeli regulérní gól pro domnělý ofsajd, ale šance měli i hosté. Rojo v jednu chvíli musel vytáhnout ze svého arzenálu jeden z těch povedenějších obranných zákroků a nedaleko vyrovnání se později ocitli rovněž Malonga s Tomaném. Rok vlády Bruna Carvalha se však nakonec Sportingu přeci jen povedlo oslavit výhrou.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele