7. kolo
05.10.2013 21:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - Vitória FC Setúbal 4:0

Fredy Montero se vrací na čelo tabulky střelců a s ním se na "pole position" posouvá také celý Sporting; alespoň prozatím, než ke svému nedělnímu utkání vyběhnou fotbalisté Porta. Samotní lisabonští svůj úkol zvládli na jedničku podtrženou - podprůměrný Setúbal smetli poměrem 4:0.

Že domácí odstartovali coby ta lepší strana, to těžko někoho překvapilo. Nicméně že se tak dlouho hledala cesta k překonání Carlose Servína, to už zjemna šokující bylo. Nejblíže gólu byl nadlouho André Carrillo se svou kroucenou střelou, která lízala levou tyč hostující branky. Setúbal odpověděl hravě zneškodněnou ranou Ramóna Cardoza a dál se s menšími obtížemi bránil až ke konci úvodní části.

Ta nakonec přeci jen dopadla šťastněji pro lvy, kteří se konečně dočkali ve 40. minutě za pomoci tragického pasu Rafaela Martinse. Ten dal Fredymu Monterovi dostatek času i prostoru k otevření skóre; a takové podmínky obvykle ve spojení s kolumbijským šutérem znamenají pro soupeře nepříjemnou definitivu. Montero se v pravé chvíli uhnul ataku brankáře a zakončil do prázdné - 1:0.

Tenhle okamžik favorita neupokojil, jako tomu bylo dříve v utkání s Rio Ave, nýbrž inspiroval a zdravě povzbudil. Takto naladěný Sporting potom hned v 58. minutě zvýšil prostřednictvím lahodné kombinace Carrilla s Adrienem Silvou a bezchybné koncovky prvně jmenovaného.

Lvi následně nepolevili ani pro závěrečnou dvacetiminutovku, kterou ve skutečnosti načal třetí úder domácích. Nádhernou akci opět rozjeli technicky zdatní Carrillo s Adrienem Silvou, aby finiš protentokrát připadl přízemní cestou centrujícímu Pirisovi (záskoku za zraněného Jeffersona) a dobře postavenému Monterovi. Ten už sice nezvládl završit hattrick, přesto se skóre ještě alespoň jednou měnilo. Mohla za to penalta Adriena Silvy poté, co Cohene ve vlastním vápně sejmul Maurícia.

Sporting pak mohl dohrávat natolik zrelaxován, že si dokonce Leonardo Jardim dovolil darovat debut teprve 19letému křídelníkovi Carlosi Mané. Ani opticky zlepšený výkon Setúbalu potom v posledních minutách nevedl k jakékoliv korekci nemilosrdného debaklu.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
cerwi

Sporting mi dělá tuhle sezonu velikou radost :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele