19. kolo
15.02.2014 21:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - SC Olhanense 1:0

Sporting se oklepal ze dvou mizerných výsledků a proti zachraňujícímu se Olhanense uhrál povinnou výhru; takto ovšem nečinil s žádnou grácií. Na tři body se v duchu fatálního poklesu formy pořádně nadřel, když si vystačil pouze s brzkým zásahem Carlose Maného...

Alespoň jeden úkol si nicméně Lvi splnili do puntíku - skórovat co nejrychleji a vyhnout se předlouhému dobývání betonujícího soupeře. Sporting se přitom mohl ujmout vedení ještě dříve než v oné 14. minutě, například Maurício byl velmi blízko otevření skóre po rohu Adriena Silvy. Teprve Monterův šikovný průnik do šestnáctky a předávka 19letému Manému už ale opravdu udělaly své - talentovaný křídelník odkrytou klec hravě trefil a připsal si tak již svou třetí trefu ve čtyřech startech za áčko Sportingu.

Lisabonští mohli být ještě klidnější ve 27. minutě, kdyby asistent rozhodčího neodmával (patrně) neexistující ofsajd skórujícímu Fredymu Monterovi. Místo toho se proto Sporting zbytkem duelu spíše protrápil než cokoliv jiného. Ve 40. minutě sice ještě slovinský brankář hostí Belec musel na čáře famózně odmítat téměř najisto skórujícího Roja, po přestávce už ale Olhanense začalo hodně nebezpečně vystrkovat růžky.

Jejich zvýšenou aktivitu vpředu ostatně předznamenala již šance Federica Dinisiho, jenž krátce před změnou stran sám před Ruiem Patríciem nezakončil příliš povedeně. Větší šanci proto diváci na Estádio José Alvalade registrovali v 63. minutě, když Paulo Sérgio tentokrát mnohem důsledněji, leč opět neúspěšně zakončil jeden z mnoha nadějných brejků fotbalistů z Olhãa.

Ti nakonec přeci jen padli, a to mimo jiné i díky pozdějšímu procitnutí uspokojených domácích, za něž ještě na tyčku natrefil střídající Carrillo. Olhanense už se ozvalo pouze skrze zablokovaný pokus Dinisiho.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no jasná 1 3:0

Reagovat
Hiko

Sporting musí zapomenout na poslední dva mizerné duely, jedině výhra může pomoct - 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele