13. kolo
14.12.2013 21:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - CF Os Belenenses 3:0

Malé lokální derby dopadlo zcela jasně ve prospěch vysoce favorizovaného Sportingu. Jeho výhra těší o to více, že zrovna podružnou bitvu o hlavní město rozhodly údery trojice hráčů odkojených stánkem Josého Alvaladeho. Co naplat, že úvodní trefu obstaral francouzský rodák Adrien Silva z kontroverzní penalty...

Belenenses i přes své špatné postavení v tabulce letos potrápilo jak Porto, tak Benfiku, a s vysokým presinkem vyrukovalo také na Sporting. Ten se takto dostal do zápasu až po chvíli, když kus ze svého ekvilibristického umění ukázal Carrillo a z jeho práce divže netěžil druhý křídelník Diego Capel.

Místo téhle pěkné akce tudíž první favoritovu branku přinesl až výsostně sporný okamžik. Filipe Ferreira totiž sice ve 27. minutě doopravdy podkosil Cédrika, to však zcela prokazatelně ještě před vstupem do pokutového území. Penaltu následně hladce proměnil Adrien Silva a Lvi mohli být klidní. Jefferson ihned mohl zvyšovat z přímého kopu a těsně před pauzou ještě spálil velkou příležitost Montero.

Ten dnes netradičně, teprve popáté v sezoně (!) vyšel střelecky naprázdno, což ale v součtu Sporting nemuselo tolik mrzet, neboť jej zastoupili jiní. Konkrétně v 55. minutě André Martins, jenž pohodlně stavěl na dokonalé spolupráci Capela s Carrillem. Prvně jmenovaný centroval, Carrillo takříkajíc "zalepil", v rychlosti přihrál před bránu a Martins už měl snadnou úlohu.

Pro Belém letos střílení branek představuje velký problém, a proto nebylo překvapením, že se namísto odpovědi hostů publikum dočkalo definitivního zásahu favorita. Ten přišel až v 85. minutě, když se André Martins uvedl protentokrát brilantní uličkou pro střídajícího Wilsona Eduarda a vzápětí bylo hotovo.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele