22. kolo
09.03.2014 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - Estoril Praia 2:0

V Portugalsku už se začíná nahlas spekulovat o tom, že titul míří do červenobílé části Lisabonu - vedoucí Benfica dnes neměla problémy s Estorilem, díky silnému úvodu utkání ho porazila 2:0 a navýšila náskok na čele tabulky už na vynikajících sedm bodů. Úspěšnými střelci byli Luisao s Rodrigem.

Jen pár minut po rozehrání si Benfica připsala první šanci - Limovo prostrčení na Gaitána vyústilo v dělovku, kterou musel skvělým zákrokem likvidovat brankář Wagner. Z následujícího rohu však už favorit udeřil, Luisaova hlavička nedala hostujícímu strážci žádnou šanci. Už po sedmi minutách tak lisabonští vedli 1:0 a bylo tak prakticky jasné, že ani tentokrát si vítězství ujít nenechají.

Další šance přišla po 20 minutách, a opět měla gólovou tečku - po chvilkovém tlaku odemkla Benfica soupeřovu obranu chytře hozeným autem, který našel na levé straně Siqueiru, jehož centr zkušeně proměnil ve druhou branku Rodrigo. Estoril si prakticky ani nepřičichl k míči a už mohl pomalu začít přemýšlet o tom, jak přežít zbývajících 70 minut a soustředit přitom síly na další zápas..

A protože Benfica nepotřebovala nadále útočit a stačilo jí soustředit se na obranu, což jí v posledních měsících jde naprosto geniálně, utkání brzy začalo otevřeně nudit. Pouze Siqueirovy výlety po levé straně přidávaly hře určitou plasticitu. Po hodně hry mohlo být definitivně hotovo poté, co se míč přes Garaye a Rodriga dostal až k Limovi; ten jej sice dokázal uklidit do sítě, ale radost domácím fanouškům zkazil zdvižený praporek pomezního. Neprávem, ale Benfice to až tak vadit nemuselo.

Teprve v závěru se Estoril začal prosazovat a dokonce se dožadoval i penalty po Fejsově faulu na Amada, ale Oblak i přesto neměl v brance téměř žádnou práci. Naopak Benfica mohla ještě dvakrát zvýšit - nejprve Rodrigo v ideální pozici pálil přímo na Wagnera, poté se sám před gólmanem ocitl Garay, ale jeho střelu na poslední chvíli zblokoval vracející se Tavares.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele