8. kolo
27.10.2013 18:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - CD Nacional 2:0

Benfica doma splnila povinnost, porazila Nacional 2:0, a jelikož Sporting prohrál ve šlágru na hřišti Porta, dělí ji od druhé příčky už pouze horší skóre. Orlům zajistily vítězství dvě trefy z úvodů obou poločasů.

Předvídat obraz hry od začátku nebylo nic složitého - Benfica podle očekávání útočila, zatímco hosté si hleděli zejména pevné defenzivy a snažili se vyrážet k brejkům. K první vážnější šanci tak došlo až po čtvrthodině hry, ale hned měla gólovou tečku - Siqueira si vyměnil míč s Cardozem a přesnou ránou nedal brankáři Gottardimu sebemenší šanci. Nacional zareagoval promptně, a Artur měl mezi třemi tyčemi na druhé straně pořádný kus práce, aby Claudemirův pokus po přímém kopu zlikvidoval.

Ve 24. minutě došlo k první nepříjemné situaci na domácí straně, když se zranil střelec Siqueira; levého beka zastihlo svalové zranění, a musel tudíž přepustit své místo na hřišti André Almeidovi. Nesehranosti v obraně favorita se následně pokusil využít Rondón, ale byl mu odpískán diskutabilní faul, načež Cardozo po přihrávce Rodriga málem zvýšil na 2:0, ale jeho střela pravačkou byla poněkud slabá a Gottardi si s ní poradil.

Na pojištění náskoku si tak Benfica musela počkat až do druhého poločasu, ale dlouhé čekání to nebylo - už ve 48. minutě Cardozo svoji chybu napravil, když ve vápně převzal nahrávku Nicoláse Gaitána a nemilosrdně propálil Gottardiho podruhé. Domácí už si za tohoto stavu svůj náskok bez problémů hlídali, přičemž nejvýraznější postavou druhé půle byl bezesporu Iván Cavaleiro - nejprve jej v 68. minutě vychytal brilantním zákrokem Gottardi, poté, deset minut před koncem, skvěle vyzval Cardoza, proti němuž zasahoval bránící Mexer, a když následně v 82. minutě pouštěl na hřiště Olu Johna, aplaudoval mu stadion vestoje.

Sám John se mohl ještě dvě minuty před finálním hvizdem rovněž zapsat do zápasových análů, ale Cardozo si s jeho přiklepnutím neporadil, ačkoliv branku minul jen těsně. Benfice to ale vzhledem ke stavu skóre vadit nemuselo.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele