24. kolo
23.03.2014 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - Académica Coimbra 3:0

Velmi pohodový domácí zápas s Académikou má za sebou suverénně kralující Benfica. Čtvrtfinalisté Evropské ligy si povinný úkol splnili de facto ještě během první třetiny zápasu s desátým celkem tabulky - pak už nebylo co řešit, stejně jako zřejmě nebude co řešit po dobu příštích šesti kol...

Lisabonští Orli se skutečně s ničím nezdržovali; však pro ně hned po minutě Marković vybojoval rohový kop, aby za dalších pár okamžiků zmatený obránce Halliche prověřil vlastního brankáře. Ten pak poprvé kapituloval ihned v jedenácté minutě, když si po Rodrigově tyčce Lima dravým forčekingem na opětovně dezorientovaném soupeři (opět Hallicheovi) vymohl odkop do vlastní podrážky a do odkryté klece. Druhý "skorovlastenec" už tedy ke gólu přeci jen vedl.

A Benfica mohla pokračovat v poklidném plnění povinností. Ve 14. minutě ještě Gaitánovi zcela ideálně nesedl přetěžký volej, ovšem s příchodem minuty osmadvacáté už to přeci jen bylo 2:0. Lima tentokrát po přesném přízemním centru z pravé strany do prázdné svatyně Coimbry zakončoval bez cizí pomoci.

Uklidňující brance přitom předcházel nesmírně trpělivě budovaný postupný útok Benfiky doslova od vlastního vápna, na což byl prostor i nadále. Další pěknou akci ještě na sklonku první třetiny utkání zakončil Gaitán pouze do skluzujícího soupeře, aby se pak spolu s Limou jen marně pokoušeli balon do sítě nějakým způsobem doklepnout, a tak definitivní rozhodnutí přišlo až s 58. minutou.

Tehdy si Pérez narazil s Rodrigem a tváří v tvář brankáři Ricardovi v pádu zdárně zakončil. Tentokrát to tedy nebyla výstavní branka, jak bývá u uruguayského "řízka" pravidlem, ale i takové se počítají. Ostatně pořád lepší alespoň nějaký ten gól než vůbec žádný, což dnes platilo pro Académiku.

V jejím dresu se o korekci skóre nejsměleji pokoušel Marcos Paulo se svým přímým kopem ze 73. minuty, přitom ale ani vymezený prostor netrefil. Dneškem neprověřená gólmanská kometa jménem Jan Oblak tak bude v příštím kole usilovat již o desáté čisté konto v tomto ročníku...

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele