3. kolo
01.09.2013 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Gil Vicente FC - SC Braga 1:0

V utkání poměrně chudém na šance se nakonec radovalo domácí Gil Vicente, které porazilo Bragu nejtěsnějším rozdílem 1:0, a to i přesto, že dohrávalo o devíti.

Arsenalistas si tak po fiasku v Evropské lize nedokázali spravit chuť a po dvou výhrách ztratili první body. Gil Vicente, jehož bilance byla s jedním vítězstvím a jednou prohrou dosud vyrovnaná, se tak na dnešního soupeře v tabulce dotáhlo, ačkoliv je nutno uznat, že se štěstím; hosté byli totiž zejména v první půli určitě lepším týmem. Svěřenci Jesualda Ferreiry skutečně nepřipomínali někoho, koho z evropských kolbišť právě vyprovodil rumunský celek Pandurii, a už ve třetí minutě se po dobrém centru dostal do palebné pozice Edinho. Více rozruchu však nadělala na druhé straně střela Diogo Viany po chybě Joaozinha; hostující defenziva bez problémů odolala.

To však byla na dlouhou dobu poslední šance Gil Vicente; domácí tým se soustředil spíše na pozorné bránění, zatímco Arsenalistas hrozili směrem dopředu, ať už šlo o přízemní ránu Rafy Silvy nebo pokus trestuhodně volného Edinha, jehož střela nakonec zamířila pouze do boční sítě. Zdaleka největší šanci první půle však zaznamenal ve 45. minutě Felipe Pardo, který se na malém vápně dostal ke střele dokonce dvakrát za sebou, ale domácí gólman Adriano se vytáhl a neskutečným způsobem celou akci zneškodnil.

A po změně stran přišly další problémy - v 52. minutě byl po druhé žluté kartě předčasně pod sprchy poslán Danielson, a o pouhých pět minut později jej díky faulu na Parda, který se řítil sám na branku, doprovodil i jeho partner ve středu obrany, Halisson. Zdálo se, že je pouze otázkou času, než domácí inkasují, ale nakonec se stal pravý opak - v 67. minutě se na bližší tyči dostal k míči Luan, hlavou jej uklidil za Eduarda a ustanovil konečné skóre zápasu. Povzbuzené Gil Vicente dokonce málem přidalo i druhý gól prostřednictvím Brita, ale nakonec neuspěl ani on, ani na druhé straně z malého vápna zakončující Rafa.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hiko

řízné derby severu - 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele