14. kolo
20.12.2013 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - SC Olhanense 4:0

Porto neuspokojivou podzimní část vskutku zakončilo na ryze pozitivní notě. Po zlepšených výsledcích přišel na závěr ten vůbec nejpřesvědčivější: na vlastní půdě včera draci rozdrtili Olhanense vysoko 4:0. Na výhře se podíleli čtyři různí střelci ze tří různých řad...

Porto dnes na vlastním stánku vskutku vyučovalo a s drzými lekcemi začalo hned v první 20minutovce. Tehdy ještě Vid Belec parádním způsobem odmítal Varelu, aby o chvilku později vychytal také váhavého Licá. Gól favorizovaného obhájce se nicméně zdál být jen otázkou času, a to se také potvrdilo po půlhodině hry: rohový kop z levé strany se potkal s hlavou Mangaly a Belec před zraky poloprázdného Dragãa tentokrát včas nezasáhl.

Ani inkasovaná branka sestupového aspiranta nijak nenakopla - Olhanense si dnes zkrátka přijelo pro výprask. A na něm se dál pracovalo ještě před změnou stran, když si Jackson Martínez delikátní oblouček Eduarda luxusně zpracoval na hrudi a pak akrobatickým finišem rozjásal mistrův stánek podruhé.

Teprve do nadcházející části vstoupili hosté z Olhãa jakž takž nabuzeni, to jim však nebylo nic platné. Krátce po obrátce outsidera uchránila od třetí pohromy tyčka, jež zvonila po Martínezově křižné hlavičce, a dobrými zákroky - jako jednou proti kolumbijskému šutérovi a dorážce Varely - se nadále prezentoval brankář Belec.

Důsledek byl ovšem jediný: oddálení nevyhnutelného. Jedna ze dvou stvrzenek takto přifrčela na scénu teprve osm minut před vypršením řádné hrací doby, když se k životní ráně z 25 metrů nadechl Carlos Eduardo. A jen o pár sekund později se odrazem od břevna prosadil rovněž střídající Herrera. Dílo bylo dokonáno; a to ve zcela pohodovém, skoro by se až chtělo říci vánočním duchu.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

FC Porto 2:0 SC Olhanense

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele