12. kolo
07.12.2013 21:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Porto - SC Braga 2:0

Paulo Fonseca může být zase v relativním klidu. Nejprve mu v pátek odlehčila konkurenční Benfica, dneska jeho Porto navázalo v naprosto ideálním stylu. Nenechalo se totiž rozhodit zašlým leskem Bragy a ve šlágru kola ji porazilo s čistým kontem a za podpory jednoho z těch lepších výkonů Jacksona Martíneze v tomto ročníku...

Paulo Fonseca v minulém kole de facto kompletně proměnil charakter středové trojky, když představil ofenzivně laděného Juana Quintera, a kýžený efekt se nedostavil. Dnes se tedy znovu vrátil k variantě s opatrnějším Herrerou, ačkoliv v sestavě zůstal alespoň Josué. Jesualdo Ferreira potom překvapil zatažením křídelníka Alana až doprostřed klasického 4-3-3 na post normálně obývaný Rúbenem Micaelem.

Minimálně pro prvních 30 minut se nicméně změna nedostavila na žádné z polovin hrací plochy. Arsenalistas se typicky soustředili na defenzívu a byli vždy připraveni vyrážet k brejkům, Dragões zase jednou nebyli zcela klidní a "sví". Výsledkem bylo naprosté minimum práce pro oba brankáře. Poklidnou atmosféru rozčísla až 35. minuta a s ní velká příležitost pro Josuého, kterého zblízka vychytal Eduardo.

Přesto úvodní část příliš nadšení v řadách nezaujatých, ale i zaujatých fandů nevzbudila. Paulo Fonseca se proto také rozhodl okamžitě v poločase střídat, když vysvlékl Carlose Eduarda a překvapivě stáhl kapitána Lucha Gonzáleze. A efekt se dostavil okamžitě, jakkoliv třeba ne přímý. Jackson Martínez pouhé tři minuty po změně stran za vydatné pomoci soupeřovy teče natrefil na šibenici Eduardovy klece a po delší době uvrhl domácí publikum do euforie.

Od té doby to už bylo docela jinačí Porto (stejně jako Braga, která se poněkud sesypala). Eduardo měl ihned mnohem více práce a druhý gól byl rovněž neomylně na cestě. Jackson Martínez se o něj postaral v 80. minutě, když hlavou dravě dotáhl do cíle parádní práci Varely. Ten nalevo zamíchal nohama, uvolnil se a pak jemným obloukem vyzval kolumbijského střelce k jubilejnímu 10. zásahu v této ligové sezoně.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

HCS1 -2,57 . Na Benfice bylo 2,6 bookmakeři ví ,proč dali o 0,03 nižší kurs

Reagovat
smazaný uživatel

Jen mužu dát sám sobě palec dule ,že jsem to nedal.Proč taky ,když tam byly větší tzv.tutovice s kursem 00nic,které poutěkaly.Musím jít

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele