10. kolo
23.11.2013 21:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Porto - CD Nacional 1:1

Nejhorší Porto od sezony 2004/05, kdy se tým pod vedením pánů Víctora Fernándeze a Josého Couceira jen těžko vzpamatovával z mourinhovské kocoviny? Takové téma k polemice na Twitteru nadhodil spolupracovník serveru PortuGOAL.net Victor Ferreira - a včerejší remíza s Nacionalem mu vskutku dává zapravdu tím nejpřesvědčivějším možným způsobem...

Sobotní duel na Dragãu totiž odhalil přesně ty slabiny, které se akorát drakům sem tam daří více či méně skrývat; jinak jsou přítomny takřka neustále. Relativně pohledná hra, která neprodukuje málo šancí, zato ve finální fázi nic moc nenese. Ať už góly, nebo v konečném důsledku body. Letošní Porto má po třetině sezony v lize už tři remízy; loni jich po konci sezony mělo šest - a LM je ještě smutnější písnička. Zároveň se projevila také často přítomná nekoncentrace v defenzívě, která dnes koneckonců Porto v závěru zpříma připravila o dva body.

Nicméně popořádku. Průvodním znakem utkání bylo docela klasicky pálení šancí v podání domácích a vynikání hostujícího brankáře, v toto případě Gottardiho. Ten se v prvním poločase musel vytasit s rutinním zákrokem proti Martínezově střele, aby pro něj poté defenzíva zneškodnila dravého Lucha jakožto možného doklepávače. Nejhvězdnější chvilku si pak brankář madeirského celku střihl o něco později, když se blýskl proti unikajícímu Jacksonovi a následně zneškodnil rovněž Varelovu dorážku.

Dragões se v příštích okamžicích ještě zbytečně (a neprávem) dožadovali penalty po domnělé ruce soupeře, aby konečně udeřili v 52. minutě. Tehdy z hloubi pole krásně odcentroval Danilo a ve vzduchu se prosadil obávaný Jackson Martínez. Tohle vedení pak ale zrelaxované Porto senzačně pustilo z rukou v 82. minutě, když po heroickém Otamendiho zákroku na brankové čáře snadno dorážel tahoun Nacionalu Mário Rondon, za nímž dobíhala leda tak zcela neviditelná "druhá vlna".

Ve zbytku střetnutí se už domácí favorit odhodlal pouze k jednomu nebezpečnému výpadu, další stoprocentní šanci ovšem neproměnil Martínez. Publikum si tudíž po závěrečném hvizdu mohlo sborově zabučet již podruhé v řadě; před reprezentační pauzou totiž Porto zaváhalo pro změnu na půdě Belenenses.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Hiko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

to si fakt dělaj srandu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele